Sport

Vandaag de uitwedstrijd tegen Oostkapelle, tegen dit team werd deze competitie nog niet gespeeld. Het betreft een inhaal programma waardoor niet alle ploegen in aktie komen in de 2de klasse E. Oostkapelle kan voor De Meeuwen een lastige tegenstander zijn. De fysiek sterke ploeg weet soms extra krachten vrij te maken om met maximale inzet voor de punten te gaan, het is aan de groen/witten dan de taak om te blijven voetballen en niet in het spel van de tegenstander mee te gaan.

In de opstelling weinig verandering behalve dat Yannick aan de wedstrijd begint, hij vervangt de geblesseerde Mark Roelse, Alfaro start op het middenveld. Vanaf het begin zoekt De Meeuwen de aanval en krijgt een ingooi vlak bij de achterlijn van Oostkapelle. De bal wordt onderschept en de thuisploeg schakelt snel om, een paar missers aan Meeuwenzijde en het staat al 1-0. De ploeg uit Zoutelande recht de rug en zoekt toch weer de aanval op. De perfecte kans om de stand gelijk te trekken wordt door Gennaro gemist, op twee meter voor het doel schiet hij de bal recht in de handen van de keeper. Ook in zijn verdere acties is hij niet erg gelukkig, hij is daarbij in goed gezelschap van Maas en Jordan, beide sterkhouders mogen veel balverlies noteren. Toch is het steeds De Meeuwen die de aanval zoekt, een goed schot van Menno wordt op knappe wijze door de Oostkapelle keeper gepareerd en ook Yannick is dicht bij een doelpunt. Vlak voor rust verslapt de concentratie bij De Meeuwen, er wordt veel en slordig balverlies geleden. Oostkapelle laat zien waar het om gaat, als het  moet zijn de passes precies op maat en is daar vlak voor rust de 2-0. Na de rust blijft Ricardo in de kleedkamer achter en komt Pim in het veld. Weer is het de ploeg uit Zoutelande die de aanval zoekt al komen daar geen echt grote kansen uit voort, na 15 minuten spelen is het weer de thuisploeg die uit een messcherpe tegenaanval scoort. De wedstrijd is gespeeld en Oostkapelle krijgt zelfs nog een aantal prima kansen om de score hoger te laten oplopen maar ze missen of Jesse brengt redding. Met nog zo’n 20 minuten op de klok komt Dylan er nog in en vervangt Yannick. Met nog 10 minuten op de klok maakt Sjoerd Melis zijn competitie debuut voor het eerste elftal, hij komt er in voor Gennaro. Gezien het spel van beiden, wat Sjoerd in de laatste minuten laat zien, had deze wissel beter 20 minuten eerder toegepast kunnen worden. In de slotseconden van de wedstrijd laat Oostkapelle nogmaals zien hoe een vlotte aanval uitgevoerd moet worden en maakt ook nog de 4-0. De scheidsrechter liet beide ploegen, die er een sportieve wedstrijd van maakten, lekker doorvoetballen en floot een prima partij.

Jesse Kerkhove, Erwin Huibregtse, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Ricardo Bambagt, Jordan Francke, Yannick Melis, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Alfaro Pentury, en reserves Pim Francke, Sjoerd Melis, Yoeri Meijer en Dylan Janse