Na vijf maanden gaat de bal eindelijk weer eens in wedstrijdverband rollen, er werd in juni nog een paar keer getraind om het seizoen af te sluiten en op 1 augustus werd het seizoen 2020-2021 met een training gestart. Waar het altijd een zekerheid leek dat het seizoen werd afgemaakt is alles nu onzeker. Toekomstige ontwikkeling van het Corvid-19 virus kan er zomaar voor zorgen dat het voetbalseizoen opeens klaar is, we wachten het af. Enkele weken geleden was in de digitale PZC te lezen welke spelers de verschillende clubs hadden verlaten of nieuw waren aangetrokken. Verschillende teams met veel spelers die vertrekken en veel nieuwe spelers er bij lees je dan en dan kom je bij De Meeuwen: Nieuw 0, Vertrokken 0! Al tientallen jaren lang is het spelersbestand constant weinig nieuwkomers en weinig vertrekkers, zelfs de betere spelers die bij een club van een hoger niveau hadden kunnen voetballen blijven hier spelen. Als het Meeuwengevoel in een cijfer valt uit te drukken dan is het dit, hier mag je als Meeuwenbestuur en -lid trots op zijn. Bestuurlijk is er wel een verandering, voorzitter Piet Lampert heeft het stokje overgegeven aan Adrie de Visser. Ook in de begeleiding van het 1ste elftal een paar wijzigingen, zo stopt Ruud Verbeek als assistent trainer maar hij blijft wel actief als keepers trainer. Sjaak Lankhaar is gestopt als team manager, zijn functie is overgenomen door Mark Roelse.

Vanavond dan een oefenwedstrijd tegen Halsteren (zat), ondanks dat trainer Adriaan Nieuwenhuize zijn team ondertussen wel kent werden in deze oefenwedstrijd zoveel mogelijk spelers gebruikt om iedereen aan het werk te zien. Bij aanvang van de wedstrijd de volgende spelers in het veld: Milan, Stijn, Max, Vincenzo, Genaro, Yannick (v/d W), Maas, Delano, Sjoerd, Robin en Wessel.

Vanaf de aftrap een goede aanval van Halsteren maar uit een goede kans ging de bal net naast. Daarna beter voetbal van de thuisploeg er werd goed druk gezet, zeker vanaf het middenveld met Yannick, Gennaro,Maas, Stijn en Max. Het meeste balbezit en goed veldspel maar er kwamen weinig kansen uit voort. Na bijna een half uur spelen een knappe actie van Delano in het strafschopgebied, hierbij werd hij onderuit gehaald en de scheidsrechter gaf een penalty die door Robin koel werd benut. Het slotakkoord was weer voor Halsteren dat met een schot en vanuit een corner gevaarlijk werd maar niet scoorde. Na rust Jesse, Jordan, Kevin, Alfaro, Mike, Dennis en Erwin in het veld. Nu een goed startend De Meeuwen met een mooie aanval via Jordan. Waar in de eerste helft De Meeuwen het meeste balbezit had was dit nu meer verdeeld over beide ploegen, er werden wel wat aanvallen opgezet maar echt grote kansen leverde het niet op. Na twintig minuten volgde een drinkpauze en wisselde de thuisploeg nog een aantal spelers, dat was funest voor het voetbal want in het vervolg zat niet veel verband meer. De ruimtes tussen de linies werden te groot en Halsteren kreeg het spel onder controle. Uit een goed lopende aanval werd de gelijkmaker gescoord en vijf minuten voor het einde werd vanuit een corner via de binnenkant van de paal raak gekopt, 1-2. In de slotminuut nog een Meeuwenaanval met een goede kans maar het schot van Kevin werd geblokkeerd.

Aanstaande zaterdag speelt De Meeuwen voor de BSC-cup één wedstrijd van 90 minuten in en tegen Nieuwdorp. Klik op onderstaande link voor de foto’s.