Zoutelande Nieuws

Op vrijdag 30 juni 2023 is er bij de munitiebunker aan het rijwielpad langs de duinen tussen Westkapelle en Zoutelande een info-bord onthuld. De munitiebunker is de enig overgebleven bunker van het grote bunkercomplex W13 dat hier in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is gebouwd als onderdeel van de Atlantic-wall. Tijdens de bevrijding van Walcheren is hier op 1 november 1944 door het 48 Royal Marines Commando zwaar strijd geleverd om richting Zoutelande op te trekken.

Het informatie bord is er gekomen op initiatief van Han Lous van Camping Janse die medewerking kreeg van Hans Sakkers en Marc Machielse van de Stichting Bunkerbehoud. Verder zijn er nog bij betrokken: Bunkerverhalen Dishoek en het Museum Polderhuis Westkapelle. Het bord is gemaakt en geplaatst door Letternet uit Serooskerke.

Het informatie bord werd onthuld door de burgemeester van de gemeente Veere Frederiek Schouwenaar en Katrien Lous-Janse, de laatste is geboren en getogen op Snabbeldorp en zij heeft in de oorlog de bouw van de W13, in de volksmond “De Baustelle” genoemd van dichtbij meegemaakt.

Na afloop werd er nog koffie met een bolus geserveerd Bij Bastiaan op camping Weltevreden.

Klik HIER om de foto’s te bekijken.