Zoutelande Nieuws

Vanwege de corona perikelen een andere herdenking dan anders, er was minder publiek bij en de herdenkingen van de schoolkinderen en het comité herdenking bevrijding Zoutelande waren opgesplitst. Zo was er op 1 november een korte plechtigheid waarbij Leon Maljaars een krans legde namens het 48ste Royal Marines Comando en Kelly Heathfield een nummer op de doedelzak speelde.

Op 2 november om 11.00u werd er door schoolkinderen uit Zoutelande een krans gelegd en gedichten voorgelezen eerst bij de kerk en daarna op de oude begraafplaats bij het graf van A.P. mcLeod.

Op 2 november om 13.00u was het de beurt aan het Comité Herdenking Bevrijding Zoutelande, zij legden ook een krans namens de Gemeente Veere. Gert-Jan de Rooij legde een krans namens de British Legion en Cora Roelse-Boogaard, van Luctor et Emergo speelde het Wilhelmus en de “Last Post”. Daarna werden op de oude begraafplaats nog bloemen gelegd op het graf van A.P. McLeod. Alle foto’s zitten in 1 album klik op de link hieronder om ze te bekijken.

Fotoalbum Herdenking Bevrijding Zoutelande 2020