Zoutelande Nieuws
Herdenking bevrijding Zoutelande 2017
 
Op donderdag 2 november is in de Catharinakerk herdacht dat Zoutelande 73 jaar geleden van de Duitse bezetter is bevrijd. Medewerking werd verleend door Christelijke Muziekvereniging Luctor et Emergo en groep 7 en 8 van Kindcentrum ’t Paalhoofd.
 
De opening werd gedaan door Marina van der Giessen, directeur van kindcentrum ’t Paalhoofd gevolgd door een toespraak van de burgemeester van de Gemeente Veere, Rob van der Zwaag. Gedichten werden voorgedragen door leerlingen en de bijbellezing werd verzorgd door Jos Boot en Rogier Koppejan.
De namen van alle gesneuvelde militairen, “Roll of Honour, werd voorgelezen door Tony Winslade, zoon van een militair van het 48RMC. Kinderen van de basisschool lazen de namen voor van omgekomen dorpsbewoners. De Last Post werd gespeeld waarna één minuut stilte volgde. Na het Wilhelmus te hebben gezongen en een dankwoord door de schoolkinderen volgde er een krans- en bloemlegging buiten bij het vernieuwde monument. Klik op de link hieronder om de foto’s te bekijken.

Fotoalbum herdenking bevrijding Zoutelande 2017

Op donderdagmiddag werd er een herdenking gehouden op de oude begraafplaats van Zoutelande bij et graf van A.P. MacLeod. Met medewerking van kinderen van kindcentrum ’t Paalhoofd die gedichten voorlazen en bloemen bij het graf legde. medewerking ook van de Unie van Veteranen en Wings of Victory, die zorgden voor een mooie fly over van een Harvard, een oud Engels lestoestel. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum herdenking oude begraafplaats Zoutelande 2017

Op vrijdagochtend werd door groep 7/8 van Kindcentrum ’t Paalhoofd het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp bezocht, een leuk en leerzame ochtend. Het begon met een film en daarna een rondleiding. Eerst binnen met veel verhalen en originele attributen en daarna buiten met een originele tank en bunkers. Klik op onderstaande link voor de foto’s

Fotoalbum bezoek Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp 2017