Voetballers, begeleiding en supporters reisden af naar Voorburg, bij Den Haag, voor de verre uitwedstrijd tegen Forum Sport. Deze tegenstander stond maar twee punten hoger op de ranglijst maar wel met één wedstrijd minder gespeeld. De tegen Oostkapelle geoefende opstelling met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers werd vandaag in de praktijk gebracht met dezelfde spelers als vorige week. Dat leverde onderstaande opstelling op:

Beide ploegen speelden de bal voorzichtig en in laag tempo rond zoekend naar een opening, die leek De Meeuwen als eerste te hebben gevonden maar Robin werd in kansrijke positie afgevlagd en gefloten vanwege buitenspel. Na de eerste tien minuten trok de thuisploeg het spel steeds meer naar zich toe, ze hoefden daarvoor het tempo niet te verhogen maar met goed positie spel wisten ze steeds de vrije man te vinden. De Meeuwen liep steeds achter de feiten aan. Het leverde Forum Sport een kansrijke vrije trap op en een bal werd overgeschoten na een mooie diepte pass maar nog geen doelpunt. Dat doelpunt viel wel in de veertiende minuut toen de nummer tien zich net buiten het strafschop gebied knap vrij draaide en de bal vlak langs de paal binnen schoot..De thuisploeg kon vervolgens rustig op zoek naar de tweede treffer met geduldig en goed positie spel. Dat doelpunt viel een kwartier later, een goede aanval over links werd scherp voorgezet en van dichtbij binnen geschoten, 2-0. Na vierendertig minuten spelen eindelijk eens een goed lopende aanval van de Zoutelandse vogels, vanaf rechts werd de bal goed voorgezet op de vrijstaande Jordan. die had echter te veel tijd nodig om de bal te controleren en de keeper plukte die dan ook zo van zijn schoen. Even later aan de andere kant de 3-0 wat ook de ruststand was. In de rust bleef Stijn in de kleedkamer achter en kwam Yannick (M) in het veld, de opstelling werd gewijzigd in een 4-4-2 opstelling. Over de tweede helft valt niks positiefs te melden De Meeuwen speelde inspiratieloos en creëerde geen enkele kans. Jordi kwam er in voor Jordan en de rustig rondspelende thuisploeg kreeg een tweetal grote kansen maar het bleef nog 3-0. Een achterhoede speler speelde de bal rechtstreeks in de voeten bij een tegenstander, die kon doorlopen naar het doel, 4-0. Een paar minuten later weer simpel balverlies en vier aanvallers gingen op Jesse af en mochten uitmaken wie de 5-0 op het scorebord mocht zetten. Met nog dertien minuten te spelen werd de 6-0 gescoord en doordat Forum Sport het tempo niet al te hoog opschroefde liep de score niet verder op. David kwam nog in het veld voor Robin. Voor de meegereisde supporters (en fotograaf) werd de tweede helft een lange zit, vorige week werd in het verslag van de krant vermeld dat De Meeuwen ook in de uitwedstrijden punten moet gaan halen maar dat zal op deze manier zeker niet gebeuren. Een slechte zaak ook voor de klantenbinding, menig supporter krabde zich toch eens achter het oor, 300 auto kilometers voor zo een zwakke vertoning…… Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Forum Sport-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves: Jordi Hamelink, Yannick Melis en David Wattel.