Sport

Nacompetitievoetbal is net hordenlopen, er moeten drie hordes worden genomen om ook volgend seizoen in de 2de klasse van de KNVB uit te komen. Als je struikelt degradeer je naar de derde klasse, driemaal moet er dus worden gewonnen, een lastige opgave. In vergelijking met de opstelling van vorige week was het de bedoeling om Jordan centraal op te stellen (op de plaats van Teun) en Sven zou op rechts staan waar vorige week Jordan stond. Maar na de warming-up bleek dat bij Jordan zijn blessure nog niet genezen was en hij niet kon starten. Hierdoor startte Teun toch in de basis wat onderstaande opstelling gaf.

De wind is nogal nadrukkelijk aanwezig de laatste weken en dat was ook vandaag weer goed merkbaar op het veld, de thuisclub had de wind eerst in de rug. Een eerste aanval leverde Dauwendaele de eerste corner op maar die werd verder niet gevaarlijk. De Meeuwen speelde de lange bal met een aanval via Robin en Menno werd nog een keer de diepte ingestuurd maar doelgevaar kwam er niet uit voort. De thuisclub liet goed combinatievoetbal zien waarmee de bezoekers onder druk werden gezet en die kwamen niet veel verder dan het wegwerken van de bal. Na twaalf minuten spelen wist Milan ternauwernood redding te brengen op een schot dat daarna definitief werd weggewerkt door Sjoerd. Een paar minuten later de volgende waarschuwing van Fc Dauwendaele maar nu ging de scherpe voorzet voorlangs het Meeuwendoel zonder dat de bal verder werd aangeraakt. De Meeuwenspelers gaven te veel ruimte weg en de thuisclub profiteerde daar goed van en ze wisten elkaar goed te vinden met passes op maat waarmee ze een medespeler bereikten. Zo stond De Meeuwen bijna steeds onder druk en ze kwamen niet verder dan tegenhouden en de bal wegwerken er. Sporadisch was er een Meeuwenaanval, zo zette Maas voor na een corner maar zijn voorzet verdween in de handen van de keeper. Na iets meer dan een half uur spelen kwam dan toch de 1-0. een vrije trap werd schitterend van een meter of 25 in de kruising geschoten. Drie minuten later was het weer raak, een opkomende middenvelder werd volledig vrijgelaten en die schoot in de benedenhoek raak, 2-0. Wessel bleef in de kleedkamer achter en Wouter kwam er in, die ging op de plaats van Teun spelen en Teun op de plaats van Wessel. Nu hadden de bezoekers de harde wind in de rug, dat leverde wel een wat evenwichtiger spelbeeld op maar goed voetbal konden de bezoekers vandaag niet laten zien, tot verzorgd opbouwend voetbal kwamen ze niet. Bij Fc Dauwendaele was het spel goed verzorgd maar bij De Meeuwen was het niet veel beter dan een harde bal naar voren……Pim kwam er nog in voor Teun en kort daarna kreeg Wouter een goede kans om uit te halen maar zijn schot werd geblokkeerd. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Kevin er in voor Sven. Met de komst van Kevin kwam er wat meer voetbal in bij de bezoekers, hij wist eens een bal vast te houden en leverde ook een paar goede voorzetten en corners af. Één zo een scherp genomen corner werd door de Dauwendaele keeper met moeite over de lat getikt. Zo probeerden de bezoekers in de slotfase nog wat te forceren, Fc Dauwendaele kwam daarmee wel wat meer onder druk maar de overwinning kwam niet in gevaar. Tien minuten voor tijd kwam Vincent er nog in voor Sjoerd maar in de score kwam geen verandering meer. De thuisclub liet over de hele wedstrijd veel beter voetbal zien met goede en vlot lopende combinaties en de overwinning is dan ook volkomen terecht. Na precies tien seizoenen doet De Meeuwen weer een stap terug en degradeert naar de derde klasse KNVB.

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Sjoerd Melis, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Wessel van der Stel, Teun Steketee, Maas Boogaard, Sven Baas, Robin Dek en Menno de Nooijer en de reserves: Wouter Duvekot, Gino Breuer, Kevin Janse, Pim Francke, Vincent Heeren, Nout de Waele, en Stijn de Visser.