Sport

Voor vandaag staat de eerder in december afgelaste uitwedstrijd tegen Fc Axel op het programma, omdat voor het laatst, voor de beker, nog op 21 december is gevoetbald is er van een winterstop nauwelijks sprake. Blessures zijn bijna allemaal verholpen zodat de beste elf spelers kunnen worden opgesteld, alleen Dennis ontbreekt. Wat eerst een onschuldige blessure leek in de knieholte houdt hem nu al geruime tijd aan de kant en van spelen zal het voorlopig ook niet komen tot de oorzaak is gevonden en verholpen. Ondanks dat hij goed spel liet zien was Mike het “slachtoffer” van de fitte selectie, hij vulde centraal achterin eerst de plaats in van de geblesseerde Stijn maar die is nu weer terug. Daarna werd hij als verdediger op het middenveld geposteerd maar vandaag werd door trainer Adriaan Nieuwenhuijse een aanvallend ingestelde ploeg de grasmat opgestuurd tegen het laag geplaatste Fc Axel en daarom moest Mike plaatsnemen op de reservebank en verscheen onderstaande elftal op de grasmat.

Voor De Meeuwen leek de competitie 2019/2020 al vrij snel van enige spanning te zijn ontdaan, door een paar gelijke spelen en een paar verliespartijen zit een toppositie er niet meer in en er is te veel kwaliteit om onderin te eindigen. Maar op de eerste wedstrijd na de winterstop is er toch nog wat te halen, bij winst klim je twee plaatsen op de ranglijst en sta je ook nog eens “nr. eerst” in de tweede periode. Het is lekker weer, er zijn veel toeschouwers meegekomen uit Zoutelande en de tegenstander heeft deze competitie nog niet gewonnen. Genoeg ingrediënten dus voor een lekkere voetbalmiddag, minpuntje is de kwaliteit van de grasmat die is niet best. In de openingsfase lijden beide ploegen veel balverlies en niemand lijkt de bal echt goed onder controle te hebben. Na een goede actie zet Menno scherp voor, de inkomende Kevin kan echter net niet bij de bal en zo schiet de bal voorlangs. Aan de andere kant slipt een lange bal door de verdediging, Jesse is net iets eerder bij de bal dan een aanvaller en redt met moeite. Het tempo van de wedstrijd ligt laag en het spel gaat meer breed dan diep, toch nog een goede kans voor Menno maar hij schiet vanuit een moeilijke hoek op een verdediger. Het spel van De Meeuwen wordt er niet beter op, slechte balcontrole, foute passes en de opbouw is te traag. Zonder goed te voetballen komt de thuisploeg dan ook steeds meer in balbezit. Een schot uit de tweede lijn wordt door Jesse net tot corner verwerkt en verder valt er in de eerste helft voor de toeschouwers weinig te genieten. Opeens vijf minuten voor de rust perst De Meeuwen er toch een prachtige aanvallende combinatie uit, via Jordan op Robin die met een lekkere steekbal Menno voor de keeper zet maar die weet het net niet te vinden en zo blijft het nog 0-0. Toch is dat niet de ruststand, slordig balverlies in de Meeuwenverdediging wordt goed afgestraft en vanuit een moeilijke hoek schiet een Fc Axel aanvaller goed raak, 1-0. Vanaf het begin van de tweede helft proberen de bezoekers een tandje hoger te schakelen en wordt er wel veelvuldig op de helft van Fc Axel gespeeld maar het voetbal is ronduit slecht en kansen levert het nauwelijks op. Kevin is in de kleedkamer achtergebleven en Yannick (M) mag zijn opwachting maken. Verdedigend hebben Max en Stijn de bal regelmatig slecht onder controle en lijden dan simpel balverlies maar ook de over het algemeen goed voetballende Jordan heeft vandaag een zeldzame “off-day” en krijgt geen grip op het spel. Yannick (v/d W) en Delano halen op het middenveld nog wel een voldoende maar het is niet goed genoeg om de wedstrijd te redden. Robin is betrokken bij de paar goed lopende combinaties die er zijn maar in scoringspositie komt de aanvaller niet. Maas laat twee gezichten zien, de meeste acties zijn goed, hij controleert het spel en omspeelt met het grootste gemak een paar tegenstanders maar een paar keer wordt de bal simpelweg in de voeten van de tegenstander gespeeld. In de 60ste minuut een goede kans voor Yannick (M) maar via de vingertoppen van de keeper schiet hij met links de bal op de lat, in de rebound raakt Menno de bal niet goed en schiet naast, vanwege een blessure is het zijn laatste actie en komt Mike in het veld. De Meeuwen probeert de druk op te voeren en zet alles op de aanval, de bal valt voor de voeten van een verdediger en die schiet de bal hard en hoog naar voren, Stijn krijgt de bal niet onder controle en een aanvaller van Fc Axel mag vanaf de middenlijn alleen op Jesse af en maakt het heel goed af, 2-0. Met nog zo’n twaalf minuten op de klok is de wedstrijd wel gespeeld, De Meeuwen probeert het nog wel maar weet toch geen goed veldspel op de mat te leggen en geen grote kansen af te dwingen. Één minuut voor tijd frommelt Yannick (M) nog een bal over de doellijn en maakt de aansluitingstreffer, 2-1 maar het is te laat om nog een punt te redden en de thuisclub mag de eerste competitie overwinning van dit seizoen bijschrijven. Aanstaande dinsdag wordt er thuis gevoetbald tegen Victoria’03 voor een plaats bij de laatste zestien in de bekercompetitie, maar dan zal er beter voetbal op de groene mat moeten worden gelegd dan vandaag om de volgende ronde te bereiken Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Fc Axel-De Meeuwen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Kevin Janse, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Mike van Schaardenburg, Yannick Melis, Jordi Hamelink en Youri Meijer.