Vandaag de verre uitwedstrijd tegen Die Haghe op het programma, zonder Martijn (geblesseerd) en Alfaro (geschorst) maar met Jordan en Yannick (M) die veel sneller was hersteld dan verwacht. Na zeer lang blessureleed was ook Ricardo weer eens van de partij, hij had vorige week met het tweede meegespeeld en zat nu de hele wedstrijd op de bank. Dat leverde onderstaande opstelling op:

De ploeg uit Zoutelande kwam goed uit de startblokken, er werden een paar leuke aanvallen opgezet. Zo was een goede voorzet van Robin net iets te hoog voor Menno. Dan volgden er een paar aanvallen van de thuisploeg en zo ging het spel over en weer zonder dat er echt grote kansen uit voort kwamen. In de twintigste minuut ging een goed schot van Robin, op aangeven van Kevin, maar net over het doel. Vijf minuten later kwam Jesse goed in actie, hij kon een hard, geplaatst schot nog net over de lat tikken. Zo leek de 0-0 richting rust op het scorebord te blijven maar toch werd het nog even spannend. Robin schoot een vrije trap vlak langs de paal maar de keeper reageerde goed en tikte de bal tot corner. Aan de andere kant leek de bal na een corner het doel in te hobbelen, de spelers van Die Haghe juichten al, maar Maas en Gennaro “redden de meubels” en haalde de bal vlak voor de lijn weg. De tweede helft was een voortzetting van de eerste, geen echt goed voetbal van beide ploegen maar wel een enorme inzet en er werd gespeeld om te winnen. De eerste grote kans was voor de thuisploeg, de vrije trappen vanaf hun rechterkant op een metertje of twintig van het doel werden steeds zeer goed genomen en scherp voor het doel gelegd. Vanuit kansrijke positie werd echter naast gekopt. Een schot van Delano bracht de keeper niet in de problemen. In de 62ste minuut kwam Jordan voor Yannick (v/d W) die net een paar goede en vlot lopende combinaties had laten zien en zes minuten later ging Kevin er uit voor Yannick (M). Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg steeds vaker voor het Meeuwendoel en werd de ploeg uit Zoutelande flink onder druk gezet. Maar het was steeds Jesse die op de goede plaats stond en de bal wist te pakken o.a. met een zeer fraaie redding op een lastig schot. Elf minuten voor tijd, De Meeuwen op eigen helft in balbezit en zoekend om een aanval op te bouwen. iedereen “staat naar voren” als plotseling de bal zeer knullig wordt verspeeld, twee man van Die Haghe mogen op Jesse af en die is kansloos, 1-0. De Meeuwen gaat nog op jacht naar de gelijkmaker maar krijgt geen echt grote kansen meer en ondanks dat er een paar blessures zijn geweest wordt er geen seconde extra tijd bij getrokken. Een hard werkend De Meeuwen nam zodoende geen punt(en) mee naar Zoutelande Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Die Haghe-De Meeuwen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Erwin Huibregtse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Jordi Hamelink, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Robin Dek, Yannick van de Woestijne, Kevin Janse, Menno de Nooijer en de reserves: Yannick Melis, Jordan Francke en Ricardo Bambagt.