Op voorhand was de wedstrijd tegen Deltasport wel te bestempelen als cruciaal, de ploeg had evenveel punten en twee wedstrijden minder gespeeld. Winst of een gelijkspel zou betekenen dat het nog mogelijk zou zijn om uit de degradatie, of nacompetitie zone weg te blijven, bij verlies wordt dat zeer lastig. Voor de ploeg uit Zoutelande weer diverse personele problemen, de spelers lopen op de toppen van hun kunnen wat verschillende blessures oplevert. Van keeper Jesse is de schorsing terug gebracht van vijf naar twee wedstrijden dus mag hij eventueel volgende week weer spelen. Wie voor hem in de plaats zou spelen, Milan of Stefano, bleef tot op het laatst onzeker. Milan was niet helemaal fit maar speelde toch. Jordan, een belangrijk aanspeelpunt op het middenveld, raakte op de training geblesseerd en kan zeker een week of zes niet spelen. Yannick (M) heeft last van zijn knie, hoe lang hij niet speelt is onbekend. Yannick (v/d W) en Menno waren weer hersteld van hun blessures, zij startten in de basis. Gennaro was na een lange periode van blessureleed weer fit, hij viel in de tweede helft in en ook Alfaro mocht weer spelen na zijn wedstrijd schorsing. Rechtsback Erwin was niet helemaal fit en startte op de bank, op zijn positie stond Jordi. Hieronder de elf spelers die door trainer Daan Eikenhout werden opgesteld.

In de openingsfase langdurig balbezit voor de thuisploeg, na zes minuten spelen een hoge voorzet die van dichtbij werd binnen gekopt en het was 1-0. Deltasport zat er steeds kort op en De Meeuwen kon er weinig tegenover stellen. Na twintig minuten spelen kwam De Meeuwen eindelijk aan een aanval toe, die werd onderbroken en met een snelle uitval werd het 2-0. Zo rond het half uur spelen weer een paar aanvallen van de Zoutelandse vogels, Menno schoot een vrije trap op doel maar bracht de keeper niet echt in de problemen en na een corner heeft Maas een goede schietkans binnen de “zestien” maar zijn schot wordt gekraakt. Tien minuten voor rust een paar goede aanvallen van de thuisploeg waarbij De Meeuwen goed wegkomt, een schot belandt op de paal en het daaropvolgende schot wordt gestopt door een eigen speler van Deltasport. Vijf minuten later nog een goede redding van Milan op een hard schot en zodoende gaan we rusten met een 2-0 stand. Beide ploegen beginnen zeer matig aan de tweede helft, die wat later begint vanwege een hevige hagelbui. De Meeuwen recht de rug en probeert de aanval te zoeken. Na een mooie actie schiet Delano de bal scherp voor het doel maar er staat niemand om de bal binnen te tikken. In deze fase wel wat meer op de helft van de tegenstander maar toch geen echt grote kansen. In de 58ste minuut komt Gennaro er in voor Mark, drie minuten later is het 3-0, De Meeuwen valt aan en met een goed uitgevoerde uitbraak valt het tegendoelpunt. In minuut 66 komen Robin en Erwin er in en gaan Kevin en Martijn er uit maar de wedstrijd is gespeeld. De thuisploeg speelt de wedstrijd verder zonder problemen uit, tien minuten voor tijd wordt het na een goede aanval en een hard schot ook nog 4-0 wat de eindstand is. De Meeuwen wilde wel maar kon niet, deze wedstrijd werd verloren door gebrek aan kwaliteit, de thuisploeg was op alle fronten beter. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Deltasport-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Jordi Hamelink, Yannick van de Woestijne, Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Mark Roelse, Kevin Janse, Menno de Nooijer en de reserves Erwin Huibregtse, Robin Dek, Gennaro Eikenhout en Stefano Bambagt.