Het leven van een statisticus valt niet mee, hij is van nature pietluttig tot in de details en maakt niet graag fouten. Schreef ik in mijn verslag van vorige week dat Vincenzo het 2900ste competitie doelpunt scoorde, afgelopen week bleek dat dit niet juist is. Momenteel ben ik bezig alle doelpuntenmakers van de wedstrijden van Meeuwen 1 te noteren. Aangekomen bij het kampioensjaar 2017-2018 kwam ik alles bij elkaar opgeteld aan 60 doelpunten maar de eindstand geeft er 61 aan. Eerst alle doelpuntenmakers nog eens nagelopen maar ik kwam niet verder dan die 60. Daarna de uitslagen noteren en alles optellen en dan blijkt de eindstand dus niet te kloppen. Het noteren van de doelpuntenmakers leverde ook al een tegendoelpunt minder op. In het seizoen 1963-1964 staan er 48 tegentreffers genoteerd maar het is er één minder. Het gaat mis bij de wedstrijd tegen de Gunners, De Meeuwen wint deze thuiswedstrijd met 3-0 maar bij het doelsaldo wordt er wel één tegentreffer bij opgeteld wat vervolgens tot bij de eindstand wordt meegerekend. Dat 2900ste doelpunt moet dan vandaag maar worden gescoord want in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen bleek dat als je niet, of te weinig, scoort je ook niet wint. Zeker in de uitwedstrijd tegen NSVV waren er wel kansen maar die werden niet benut. En de wedstrijd van vandaag tegen SSV’65 moet worden gewonnen als je bij de eerste acht wil eindigen.

Trainer Michel Leonhart liet Nout in de basisielf starten en Niels moest op de reservebank plaatsnemen. Nout viel vorige week goed in, hij heeft tijdens zijn wedstrijden bij Meeuwen 2 zijn goede vorm hervonden en zit voetballend weer op het goede spoor. De andere namen zijn hetzelfde als vorige week maar in een iets andere opstelling zoals u hieronder ziet.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het plotselinge, op 68 jarige leeftijd, overlijden van Ineke Jakobsen-Peper. Ineke draaide mee in de zaterdagse bardiensten in de kantine en ze zal dan ook in dat team gemist worden.

Na een eerste aanval van de bezoekers combineerde De Meeuwen zich naar voren en dat leverde een paar corners op. In de 6de minuut had de thuisploeg al de tweede corner te pakken maar het leverde niks op. Een hard schot van Menno werd door de SSV keeper goed uit de bovenhoek getikt. Nog net binnen het kwartier weer een goede kans voor Menno maar vanaf de hoek van het vijfmeter gebied schoot hij in het zijnet, hij was de keeper al gepasseerd maar kreeg de bal niet in het doel. Zonder echt goed te voetballen volgden de kansen elkaar op, na doorkoppen van Jordan weer een kans en schot van Menno maar ook deze ging niet tegen de touwen maar werd gestuit door de keeper. SSV hanteerde de bekende tactiek van ver inzakken en dan proberen bij een uitval te scoren, zo kwamen er wel een paar uitvallen maar echte kansen leverde dat niet op. Sven lepelde de bal nog maar eens hoog voor en nu was er de kans voor Jordan maar weer stond de SSV keeper in de weg. Met nog tien minuten tot de rust een goede vrije trap van Menno maar ook die bracht geen verandering in het scorebord. Vlak voor rust werd een hoge voorzet van SSV door Gennaro stijf in de kruising gekopt alleen passeerde hij hiermee zijn eigen doelman en was het 0-1. Het voetbal was in de eerste helft al niet van een hoogstaand niveau maar in de tweede helft was het nog beduidend minder. Goede combinatie waren er niet veel te zien. Na tien minuten spelen kreeg SSV een vrije trap ver op de eigen helft. De bal werd ver naar voren gespeeld, kwam bij een aanvaller terecht die vrij mocht uithalen en de bal in de kruising schoot, 0-2. Pim kwam er in voor Gennaro. Voetballend zakte het bij de thuisploeg steeds verder weg en er werd geprobeerd om met een verre hoge bal de aanval te bereiken maar dat leverde bijna geen gevaar op. Alle ballen werden door de SSV verdediging weggekopt of geschoten en anders stond de keeper wel paraat. Na een kwartier spelen nog een goede kans voor Sven, die laat goed voetbal zien maar doelkansen zijn aan hem (nog) niet besteed. Vincent kwam er in voor Sjoerd en die had bijna gelijk succes maar zijn inzet ging net naast. Verder nog schoten van Menno en Robin maar ook zij troffen geen doel. De Meeuwen probeerden het nog wel maar voetballend wilde het steeds minder lukken: Ze worstelden maar kwamen niet boven….Met dit verlies tegen een tegenstander die op de laatste plaats staat doet De Meeuwen uiteraard zeer slechte zaken, de kansen die er zijn zullen beter moeten worden benut maar dat is moeilijk te trainen.

Zoals u aan het begin van dit verslag heeft kunnen lezen ben ik bezig alle doelpuntenmakers van Meeuwen 1 te noteren. Mocht u gegevens hebben van voor het seizoen 1963-1964 dan hoor ik het graag. Heeft u niet de doelpuntenmakers per wedstrijd maar wel een totaalscore van een voetbalseizoen dan ben ik daar ook al mee geholpen.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sven Baas, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Jordan Francke, Nout de Waele, Robin Dek en Menno de Nooijer. En de reserves: Pim Francke, Niels Sanderse, Vincent Heeren, Wouter Duvekot en Jur Brasser.