De grote spelbepaler van vanavond was zomerstorm Francis die met een pittige windkracht 8 over het veld bulderde en daarmee goed voetbal zeer moeilijk maakte. In eerste instantie had trainer Adriaan Nieuwenhuize voor onderstaande spelers gekozen maar Yannick had te veel last van zijn bovenbeen en daardoor speelde Maas centraal achterin en Alfaro op het middenveld.

Door slordig balverlies op het middenveld kon een Bevelanders speler snel opstomen richting Meeuwendoel en zo stond het in de derde minuut al 0-1. De thuisploeg probeerde wel op te bouwen maar dat was toch lastig met de wind tegen. De bal moet dan laag worden gehouden en goed in de voeten worden aangespeeld, dat gebeurde te weinig en daardoor was de balaanname ook vaak lastig en niet goed. In de 23ste minuut dan toch een mooie combinatie door het midden tussen Jordan en Delano die door de laatste goed werd afgerond. Lang kon de Meeuwensupporters niet genieten van de gelijke stand want één minuut later was het al 1-2, een Bevelanders aanvaller slalomde door de Meeuwenverdediging en schoot goed raak 1-2. Zeven minuten later werd ook nog de 1-3 gescoord, verschillende Meeuwenspelers konden een poging doen om de bal uit de eigen “16” weg te werken maar dat lukte niet. De bal kwam voor een Bevelandersvoet en de speler prikte raak. Vijf minuten voor rust een paar aanvallen van de thuisploeg en dat leverde een corner op. Die werd door Delano genomen en belandde via Kevin bij Maas die van dichtbij goed afrondde 2-3. Ook Vincenzo trof nog een keer doel maar die werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft Jordi, Sjoerd, Max en keeper Youri er in en Alfaro, Stijn, Gennaro en Jesse er uit. Met de harde wind in de rug werd bijna de hele tweede helft op de speelhelft van de Bevelanders gespeeld maar daardoor was het daar ook erg druk en was er weinig ruimte. Dat leverde dan na tien minuten spelen bij een uitval een zeer goede kans op voor de bezoekers maar Youri redde prima in de één tegen één situatie. Het was Max die na twintig minuten spelen een vrije trap stijf in de kruising schoot. Een paar harde schoten van Mike en Vincenzo en nog een paar kansjes om te scoren in het drukke strafschopgebied maar het winnende doelpunt kwam er niet. Ook de bezoekers scoorden niet meer bij een gevaarlijke uitbraak, de stift over Youri bleef tegen de wind in hangen en kon door Maas uit de doelmond worden weggewerkt. Eindstand 3-3, een paar foto’s van de eerste helft vindt u door op de link hieronder te klikken.