Sport

De wedstrijd De Meeuwen-vvArnemuiden heeft niet meer dezelfde allure als in de jaren ’70 toen er een paar duizend man publiek langs de lijn stond en de wedstrijd in de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal werd gespeeld. Toch heeft de wedstrijd nog altijd wat speciaals wat vandaag ook goed te merken was, mede door de zeer goede weersomstandigheden, en het extra fanatieke publiek. Ook de stand op de ranglijst zegt meestal niks omdat beide ploegen met extra inzet strijden. Aangezien de afgelopen wedstrijden succesvol waren verlopen begon de thuisploeg in bijna dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Alleen Gino was afwezig en daarom mocht Wessel na lang blessureleed weer eens in de basiself starten, hieronder ziet u de opstelling.

Dat, zoals eerder gezegd, de stand op de ranglijst niet alles zegt werd meteen duidelijk want vanaf het begin werd de thuisploeg op eigen helft vastgezet door de Arnemuidse tegenstander. Bijna alle duels werden door de bezoekers gewonnen, de kopduels en ook de “tweede bal”. De Meeuwen dus op eigen helft onder druk maar toch leverde dat geen grote kansen op. Één keer mocht een Arnemuidenspeler alleen op Jesse af maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Na een kwartier spelen kon de thuisploeg eindelijk ook een paar aanvallen opzetten met een verschillende keren goed balbezit van Kevin. Uit één van zijn voorzetten schoot Menno maar net over. Er kwam wat meer ruimte op het veld en beide ploegen speelden op de aanval, toch waren de Arnemuidse spelers over het algemeen net iets scherper in de duels en zeker de kopduels werden vaker gewonnen. Ondanks wat kleine kansen leek de wedstrijd met een 0-0 stand de rust te halen maar opeens viel de bal voor de voeten van een Arnemuiden aanvaller, die schoot de bal strak bij de tweede paal in het zijnet, 0-1. Wessel bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Sven. De nog jonge verdediger liet goed spel zien. Fysiek is hij niet zwaar gebouwd maar door een goede timing weet hij toch goed gebruik te maken van zijn lichaam. Ook zijn passing is over het algemeen simpel maar wel goed. Net het scoren wil nog niet lukken anders had er vlak na rust al een gelijke stand op het scorebord gestaan. Menno zette goed scherp voor maar Sven kopte bij de tweede paal de bal voorlangs het doel. Ook voor Sjoerd nog een kopkans na een voorzet van Gennaro maar hij kon de bal geen vaart meegeven. Het voetbal in de beginfase van de tweede helft laat zich het best omschrijven als “flipperkastvoetbal”. De bal schoot alle kanten op over het veld maar geen van beide teams had er echt controle over. Voetballend gezien was het dan ook allemaal niet zo goed maar vanwege de inzet en het snel wisselende spel was het wel spannend. Na een kwartier in de tweede helft kwam Robin er in voor Kevin. Een mooi opgezette aanval via Sjoerd en Menno werd door de laatste naast geschoten. Teun kwam als vervanger in het veld voor Sjoerd. Om de gelijkmaker te forceren schroefde De Meeuwen het tempo maar eens op en nu werd Arnemuiden op de eigen helft vastgezet maar een paar goede voorzetten vanaf de zijkant leverden niks op. Om de tegenstander extra onder druk te zetten kwam Pim er in voor Niels en dat had bijna gelijk resultaat. Door de snelheid van Pim en zijn druk op de bal is het voor de verdediging vaak lastig de bal goed weg te krijgen. Een hoge bal werd door Pim met een boog over de Arnemuiden keeper gespeeld wat de gelijkmaker betekende, 1-1. De thuisploeg gaf vol gas met nog kansen voor Robin die goed doorzette en een schot van Menno dat naast ging. Arnemuiden counterde nog een paar keer gevaarlijk en leek op weg naar een zeker doelpunt maar de al bijna gepasseerde Gennaro kreeg nog net zijn voet tegen de bal. Ondanks dat het voetbal niet altijd van een hoog niveau was zagen de vele toeschouwers, vanwege de vele spannende momenten, toch een aantrekkelijke wedstrijd. De scheidsrechter floot een goede wedstrijd al zullen beide ploegen waarschijnlijk wat gemiste vrije trappen claimen maar dat was voor beide teams wel redelijk in evenwicht en zo liet de scheidsrechter lekker doorvoetballen in een over het algemeen sportief duel. En na de gelijke eindstand was de kantine waarschijnlijk de grootste winnaar van de middag…..

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Wessel van der Stel, Jordan Francke, Menno de Nooijer en Kevin Janse en de reserves: Pim Francke, Sven Baas, Teun Steketee, Robin Dek.