Vandaag bij de thuiswedstrijd tegen het lager op de ranglijst staande vvArendskerke is de overwinning het enige wat telt met, na nog maar zeven gespeelde zeven wedstrijden, al twaalf punten achterstand op de koploper. Yannick (v/d W) nog geblesseerd en ook Kevin en Max speelden niet, de eerste vanwege een blessure en de tweede vanwege studie. Gelukkig waren Robin, Menno en Jesse weer hersteld zodat zij in de basis konden starten. Dat leverde onderstaande 4-4-2 opstelling op met Jordan in een vrije rol.

Vanuit de opening werd door De Meeuwen de bal voorzichtig rondgespeeld, dat ging te traag en er was ook op het middenveld en de voorhoede te weinig beweging zodat de thuisploeg wel het balbezit had maar er weinig actie te beleven was. Het eerste kansje was dan ook na een minuut of tien spelen voor de bezoekers maar na een goed voorgegeven bal werd er naast gekopt. Na een kwartier spelen mocht Jordan aanleggen voor een corner, die kwam niet goed voor maar hij kreeg de bal terug en mocht nogmaals aanleggen. Nu kwam de bal wel goed voor bij de volledig vrijstaande Maas die de bal goed inkopte, 1-0. In het vervolg van de eerste helft had de thuisploeg wel wat meer balbezit maar daar kwamen geen echt grote kansen uit voort. Vlak voor rust leverde een handsbal bij de bezoekers een penalty op die goed door Robin werd benut, 2-0. Ook voor Jordan kwam er nog een goede kans maar hij scoorde niet. De tweede helft werd door De Meeuwen zeer slecht gestart, veel balverlies, en zo kon vvArendskerke het spel naar zich toetrekken. Al na twee minuten spelen leverde een te zachte terugspeelbal van Dennis de aansluitingstreffer op. Een paar minuten later was het bibberen voor het thuispubliek nadat een scherpe voorzet via paal en keeper tot corner was verwerkt. De Meeuwen had in de tweede helft nog niks laten zien en nog geen kans gehad toen Robin in de 63ste minuut een verre bal in één keer perfect klaar legde voor Menno, die werkte beheerst af en de wedstrijd zat in het slot, 3-1. Zes minuten later kwam Gennaro er in voor Jordi die al een gele kaart had en daarna Sjoerd voor Robin. De wedstrijd was gespeeld en er vielen geen kansen of doelpunten meer te noteren. Een moeizame overwinning maar wel weer eens drie punten in de tas. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-vvArendskerke

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Maas Boogaard, Delano Langezaal, Jordan Francke, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis en Ricardo Bambagt.