Met nog acht competitie wedstrijden te spelen staat De Meeuwen op een veilige negende plaats. Het gaatje naar plaats twaalf, die nacompetitie moet spelen, bedraagt vijf punten en het is dan ook zaak om dat gat in stand te houden of te vergroten, zeker als gespeeld moet worden tegen de nummer laatst, vv Serooskerke, van deze competitie. Beide ploegen scoren moeizaam en de thuisploeg heeft door de lange lijst van blessures geen automatismen in het elftal waardoor elke week met hard werken de punten bij elkaar geschraapt moeten worden. Er zijn dan ook geen voorspellende gaven voor nodig om vooraf de conclusie te trekken dat de toeschouwers vandaag op sportpark “D’n Hooghe Hilt” geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld gaan krijgen. Bij De Meeuwen ontbrak vandaag Niels, die één wedstrijd was geschorst en Menno en Delano beide met een hamstring blessure. De laatste stond officieel nog wel als reserve op het formulier maar hij zou zeker niet spelen. Na een lange tijd van afwezigheid stond Alfaro weer eens in de basis en ook Jur stond na een paar wedstrijden Meeuwen 2 in de begin opstelling die u hieronder ziet.

Gesteund door de harde wind in de rug hadden de bezoekers de eerste twintig minuten het meeste balbezit en werd er voornamelijk op de Meeuwenhelft gevoetbald maar dat veldoverwicht leverde vvSerooskerke geen echte grote kansen op. Het grootste doelgevaar ontstond na achttien minuten spelen aan de andere kant maar Kevin schoot in kansrijke positie voorlangs. Vijf minuten later schoot Jordan op de paal na een voorzet van Kevin. Met een half uur op de klok kregen de bezoekers een paar grote kansen. Bij twee corners op rij was het twee keer dezelfde Serooskerke aanvaller die vlak voor doel geheel vrij stond. De eerste keer schoot hij van dichtbij hard in en was het Jesse die met een katachtige reflex knap redde. Bij zijn tweede poging kopte hij op doel en kon Jesse de bal relatief makkelijk vangen. Het niveau van de wedstrijd was niet best, voor beide teams was er veel balverlies en vooral hard werken, stoempen en krauwen. Met de rust in zicht leek het er op dat er niet gescoord zou worden maar een verdediger van Serooskerke schoot de bal hard terug, precies in de voeten van Kevin die de bal vanuit een moeilijke hoek goed in het doel plaatste, 1-0. De tweede helft had de thuisploeg de harde wind in de rug, daarom had trainer Michel Leonhart Gino in het veld gebracht op de positie van Alfaro om met zijn snelheid de harde diepe ballen onder controle te houden. Jur ging er uit en Vincenzo kwam op zijn plek te spelen en  Alfaro nam zijn positie over op het middenveld. Kort na rust passeerde Vincenzo een paar spelers en kwam in kansrijke positie maar wist niet de 2-0 te scoren. Halverwege de tweede helft kwam Vincent er in voor Alfaro. Na een half uur spelen in de tweede helft dan uiteindelijk toch de 2-0. Een corner van Gennaro werd in een druk bevolkt doelgebied van dichtbij door Mike over de doellijn gewerkt, de wedstrijd leek beslist. Wouter kwam er in voor Nout. Serooskerke kreeg een paar vrije trappen te nemen van vlak buiten het strafschopgebied. Één van die vrije trappen werd scherp aangesneden en van dichtbij binnen geschoten, 2-1 met officieel nog acht minuten op de klok. David kwam in het veld voor Kevin. Serooskerke probeerde de gelijkmaker te forceren maar het was allemaal meer spannend dan goed en de beste kansen waren nog voor de thuisploeg. Gennaro zag echter de vrijstaande Vincent over het hoofd en Jordan kreeg oog in oog met de Serooskerke doelman de bal niet in het doel en zo bleef, ook na voor het thuispubliek vijf lange minuten extra speeltijd, de stand van 2-1 op het scorebord staan. Alles bij elkaar genomen werd de uit voetbal oogpunt zeer matige wedstrijd terecht door de thuisploeg gewonnen. In de achterhoede en op het middenveld ontliepen beide ploegen elkaar niet veel maar waar De Meeuwen toch nog wel een paar fatsoenlijke aanvallen op de groene mat wist te leggen was de Serooskerke aanval totaal onmachtig en wisten de bezoekers alleen gevaarlijk te worden uit een paar vrije trappen en corners. door deze overwinning staat De Meeuwen wat steviger op de negende plaats met acht punten voorsprong op plaats twaalf.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Jur Brasser Nout de Waele, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout en Kevin Janse en de reserves: Vincent Heeren, Wouter Duvekot, Gino Breuer, David Wattel en Delano Langezaal.