Na vijf weken rust mag de bal eindelijk weer eens rollen op sportpark D’n Hooghe Hilt. De laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen het helemaal onderaan staande RVVH, maakte nog eens extra duidelijk dat het vooral de thuiswedstrijden zijn waar de winstpunten moeten worden gehaald. De selectie van De Meeuwen gebruikte de afgelopen weken vooral om te herstellen van een pittige eerste seizoenshelft, oefenwedstrijden werden er niet gespeeld. Wat kleine pijntjes, bij o.a. Yannick (v/d W), Menno en Delano kregen de tijd om te genezen, de laatste had bij een training zijn pols gebroken maar was nu weer uit het gips. Yannick (M) ontbrak vanwege vakantie en ook Erwin had vanwege vakantie enkele trainingen gemist, op de rechtsback positie stond dan nu Vincenzo die na hersteltrainingen door Ruud Verbeek op het kunstgrasveld van RCS weer voldoende fit was na zijn operatie. Met de hieronder staande opstelling werd gestart tegen vv Brielle, die ploeg staat zeven plaatsen hoger op de ranglijst maar heeft slechts vijf punten meer.

De eerste wedstrijd na de winterstop werd gespeeld onder zonnige omstandigheden maar bij een lage temperatuur, het duurde dan ook even voordat de wedstrijd ontbrandde. De wedstrijd opende van beide kanten met traag spel en weinig kansen, een geplaatst schot van Robin in de zevende minuut en een kansje voor vvBrielle waarop Jesse redding bracht waren de hoogtepunten waarmee het publiek het de eerste twintig minuten moest doen. Dan wordt het spel wat beter en krijgt de thuisploeg een goede kans als Menno diep wordt gestuurd door Delano, hij schiet op doel maar scoort niet. Gelijk daarop een grote kans voor vvBrielle, een diepe bal waar Jesse naar toe loopt, maar hij kan de bal net niet pakken omdat hij op de rand van het zestienmetergebied staat, de spits gaat er met de bal vandoor maar schiet via de buitenkant van de paal naast. vvBrielle mag een vrije trap nemen op de rand van de “16”, Jesse kan ternauwernood redding brengen ten koste van een corner die verder geen gevaar oplevert. Verschillende keren werd Menno al gezocht met een lange bal maar zonder resultaat. In de 27ste minuut is het eindelijk raak na een zeer snelle goed lopende combinatie van Alfaro en Jordan mag Menno alleen op de keeper af en scoort beheerst, 1-0. Tot aan de rust volgt er een zeer goede fase van De Meeuwen waaruit, achteraf gezien, te weinig resultaat wordt gehaald. Een paar minuten na zijn doelpunt is het weer Menno die op doel schiet maar hij glijdt uit waardoor zijn schot aan kracht verliest. Robin mag alleen op de keeper af na een verre uittrap van Jesse en Menno scoort op aangeven van Delano maar beiden worden terug gefloten vanwege buitenspel. De wedstrijd wordt overigens door neutrale grensrechters gevlagd! Vlak voor rust nog een goede vrije trap van Jordan, de kopbal van Maas gaat echter net naast en zo is de ruststand 1-0. Na de rust komt vvBrielle duidelijk beter uit de kleedkamer dan De Meeuwen, de thuisploeg wordt op de eigen helft vastgezet en krijgt de bal niet weg. Na een paar kansen is het raak en wordt de 1-1 binnen geschoten. Kort daarna krijgt vvBrielle een enorme kans om op voorsprong te komen maar één op één tegenover Jesse wordt er niet gescoord. In de daaropvolgende tegenaanval is het Alfaro die alleen voor de keeper komt maar hij schiet over, ook Maas, die zich goed vrij speelt, krijgt de bal niet in het doel. Gaandeweg de tweede helft is het echter de bezoekende ploeg die het betere voetbal laat zien, ze combineren makkelijker en ook de aanvallen worden beter opgezet. Na een kwartier spelen wordt een goed uitgespeelde aanval door vvBrielle afgemaakt maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. De Meeuwen krijgt steeds minder kansen, een goede pass van Yannick (v/d W) wordt door Robin voorlangs geschoten maar er staat niemand op de juiste plek om de bal binnen te schieten. Na twintig minuten spelen is het voor Alfaro genoeg en wordt hij vervangen door Yannick (B). De gasten voeren de druk steeds verder op en uit een goed lopende aanval wordt na 25 minuten spelen de 1-2 gemaakt. Even later valt ook de 1-3 maar ook dit doelpunt wordt weer afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten voor tijd komt Kevin in het veld voor Delano en zet de thuisploeg vol in op de gelijkmaker. Kevin lijkt vlak voor tijd, na een scrimmage voor het doel, de 2-2 binnen te schieten maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-vv Brielle

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Yannick van de Woestijne, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves: Yannick But, Kevin Janse, Erwin Huibregtse en Sjoerd Melis.