Sport

“’t is aele en brienge” wat spelers betreft, spelers zijn nog nauwelijks fit of ze staan alweer in de basis en aan de andere kant vallen er dan weer spelers uit. Voor trainer Michel Leonhart is het dan ook tot op de zaterdagochtend spannend wie er fit op sportpark “D’n Hooghe Hilt” verschijnen. Zo verstapte Gennaro zich op de training en was Alfaro afwezig, voor a.s. dinsdag tegen Fc. Axel zijn beide spelers nog twijfelgevallen. Met nog weinig trainingsuren start Delano toch in de basis en ook invaller Kevin heeft nog niet veel getraind. Keeper Jesse was ook niet helemaal fit maar kon gelukkig toch starten. Onderstaande elf spelers verschenen aan de start in de wedstrijd tegen Arnemuiden.

Nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor het begin signaal eerst een aanval van de thuisclub met gelijk daarna een aanval en corner voor de bezoekers. Het spelbeeld dat we daarna zien speelt zich veel op het middenveld af met twee heel hard werkende ploegen maar weinig goed voetbal. Zowel De Meeuwen als Arnemuiden krijgen op het middenveld heel veel ruimte om de bal aan te nemen en te spelen maar er vallen niet veel kansen te noteren en er is ook te veel balverlies om van goed voetbal te kunnen spreken. Na iets meer dan een half uur spelen mag een Arnemuiden speler vrij opstomen richting het zestien metergebied en er wordt een goede combinatie opgezet wat een grote kans oplevert maar geen doelpunt. Kort daarna verovert Delano de bal en speelt in op Robin, die houdt de bal goed vast en wacht tot hij de sprintende Menno aan kan spelen. Menno schiet de bal keihard achter de Arnemuiden doelman 1-0. Vlak voor rust nog een goed genomen vrije trap van Jordan maar de inzet van Delano wordt nog net geblokkeerd en zodoende is de ruststand 1-0. Gelijk na rust probeert Arnemuiden de druk op te voeren en wordt De Meeuwen vastgezet op eigen helft. Een hele grote kans wordt nog net op tijd door Wessel geblokkeerd. Kevin komt er in voor Robin. Meer balbezit voor de bezoekers maar toch geven ze achterin nog wel eens wat weg, zo kan een hard werkende en goed spelende Menno op doel schieten maar hij scoort niet. Voor het doel van Jesse wordt het steeds dreigender maar de bal valt steeds net niet goed tot in de 65ste minuut de verdiende gelijkmaker wordt binnengeschoten, 1-1. Arnemuiden is duidelijk de fitste ploeg en bij De Meeuwenspelers, die allemaal zeer hard gewerkt hebben voor het resultaat, loopt de energiemeter helemaal leeg. Teun komt er in voor Wessel en even later Nout voor Delano. Uiteindelijk lijkt de thuisploeg te moeten capituleren als een doorgebroken Arnemuiden speler van dichtbij kan inschieten maar met een fantastische redding houdt Jesse de bal uit zijn doel. Aan de andere kant lijkt Jur nog heel dicht bij een doelpunt maar hij komt net niet aan de bal. Beide ploegen zoeken met de laatste krachten nog naar de winnende aanval maar er wordt niet meer gescoord. Dinsdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Fc Axel.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Vincenzo Lorello, Jordan Francke, Mike van Schaardenburg, Delano Langezaal, Wessel van der Stel, Menno de Nooijer en Robin Dek en de reserves: Nout de Waele, Kevin Janse en Teun Steketee.