Sport

Vanavond de eerste wedstrijd voor de Borsele sloepoort cup in Nieuwdorp met als tegenstander VCVlissingen. De Vlissingers traden aan met een zeer jeugdig elftal maar ook de Zoutelandse ploeg kende een paar afvallers. Zo waren Jordan, Menno en Jesse licht geblesseerd, zodoende stond Luciano een hele wedstrijd onder de lat en was onderstaande opstelling het resultaat.

Gelijk vanaf het begin werd door beide teams de bal goed en snel rondgespeeld waarbij er weinig ruimte werd weggegeven. Het eerste kwartier had Vlissingen meer balbezit en werd er voornamelijk op de Meeuwenhelft gespeeld maar grote kansen leverde het niet op. Daarna ging De Meeuwen de duels wat scherper aan en zo kregen ze meer controle over de wedstrijd. Dat leverde binnen korte tijd twee zeer goede kansen op voor Wessel maar de Vlissingen keeper stond goed opgesteld. Na een goede pass van Wessel kreeg Teun een goede kans maar ook hij kreeg de bal er (nog) niet in. Een kopbal van Vincenzo, na een corner van Delano, werd door de keeper over het doel getikt. Na 25 minuten spelen dan toch eindelijk de verdiende treffer, een schot van Delano wordt gekraakt en Teun staat op de goede plek om binnen te schieten, 1-0. Voor rust krijgt ook Delano nog een goede kans maar het blijft 1-0. De Meeuwen heeft de wedstrijd onder controle en er wordt weinig weggeven door de geconcentreerd spelden defensie. Niels komt er nog in voor Gino. Na rust worden de ruimtes groter en komt Vlissingen meer aan de bal, door een goede redding van Luciano behoudt De Meeuwen zijn voorsprong. Na een kwartier spelen komen Kevin en Jur er in voor Gennaro en Wessel. Het spel golft nu veel meer heen en weer waarbij beide teams om beurten aanvallen. Een vrije trap levert voor Vlissingen de gelijkmaker op, 1-1. Erwin gaat er uit en Vincent komt er in. Invaller Kevin zet De Meeuwen weer op voorsprong met een kopbal uit een corner van Delano. Even later nog een goede kans voor Kevin na een mooie combinatie met Vincent maar zijn schot gaat hoog over. Na een goede dieptepass mag een Vlissingen speler alleen op Luciano af maar die redt prima. Benjamin is er ingekomen voor Teun en hij scoort bijna gelijk na een goede loopactie en een fraaie lange bal van Vincenzo speelt hij de bal beheerst langs de keeper, 3-1. Door het scherpe spel van Vlissingen moest De Meeuwen alles uit de kast halen om te winnen maar dat werd met goed en snel combinatievoetbal en zeer goed veldspel toch bereikt, een prima teamprestatie.

voor De Meeuwen: Luciano Lorello, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Gennaro Eikenhout, Mike van Schaardenburg, Delano Langezaal, Vincenzo Lorello, Gino Breuer, Wessel van der Stel, Teun Steketee en de reserves: Vincent Heeren, Jur Brasser, Kevin Janse, Niels Sanderse en Benjamin Matser.