Sport

Vandaag de laatste oefen/beker wedstrijd in een lange voorbereiding, verzorger Marco Oele (foto) heeft het druk. Voorafgaand aan de wedstrijd krijgt hij elf spelers te behandelen vooral de hamstring blessure komt erg veel voor, ook bij andere voetbalploegen is dat het geval zo heeft hij gehoord. Precies geteld heeft hij het niet maar hij denkt dat het ongeveer dubbel zo druk is als normaal in de voorbereiding. Het is ook moeilijk te beoordelen hoe je na zo een lange periode zonder wedstrijden weer het beste op kunt starten want zoiets is nog nooit voorgekomen: “hier zijn geen schema’s voor”, zegt hij. Kort voor het begin van de wedstrijd voelt Wessel nog een pijntje maar na behandeling van Marco kan hij toch starten. Jordan is na de wedstrijd van vorige week toch weer geblesseerd en zal bij het begin van de competitie volgende week waarschijnlijk niet starten. Dat levert onderstaande opstelling op in de wedstrijd tegen svWalcheren.

Vanmiddag een tegenstander in de bekercompetitie die we ook in de reguliere competitie tegenkomen, svWalcheren, gezien hun resultaten in de voorbereiding worden ze getipt als de grote favoriet voor de titel. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is voor De Meeuwen, Menno schiet een vrije trap net over. Even later een goede aanval van de bezoekers die net op tijd door Sjoerd wordt geblokkeerd en zo voorkomt hij verdere schade. Beide ploegen spelen de bal veelvuldig achterin rond om dan opeens de lange bal te spelen, hierdoor zien we weinig directe duels op het veld. Walcheren heeft meer balbezit maar de thuisploeg komt er een paar keer goed uit in de omschakeling waarbij Walcheren verschillende overtredingen nodig heeft om een opkomende speler tegen te houden. In het verloop van de eerste helft komt er wel steeds meer ruimt voor de spelers van svWalcheren om te voetballen maar grote kansen krijgen ze niet, de ruststand is dan ook 0-0. Het spel van voor de rust zet zich voort, het duurt een kwartier voordat de bezoekers een zeer goede kans krijgen maar de bal wordt over gekopt. Even later is het wel raak, De Meeuwen is in de aanval maar verspeelt de bal en in de omschakeling staat er een Walcheren aanvaller helemaal vrij. Hij wordt goed aangespeeld en mag alleen op Jesse af en scoort beheerst, 0-1. Uit een vrije trap van Delano kopt Maas op de paal, gelijk daarop volgt er van de bezoekers een aanval uit het boekje en staat het 0-2. Goed opletten van Jesse voorkomt de 0-3. Vincent komt er in voor Teun en na een half uur spelen moet ook Menno er af, zijn vervanger is Niels. Ook Jur komt er nog in voor Alfaro. De Meeuwen probeert nog druk te zetten, dat levert de aansluitingstreffer op, Wessel speelt de bal goed in op de doorlopende Mike en die rondt beheerst af, 1-2. De thuisploeg probeert er nog een gelijkspel uit te slepen maar de 1-2 stand blijft op het bord wat voetballend gezien wel terecht was. svWalcheren heeft individueel meer kwaliteit en zeker fysiek is het verschil groot (zie foto hieronder) maar achterin liep het bij de bezoekers vandaag toch nog niet probleemloos.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Alfaro Pentury, Vincenzo Lorello, Wessel van der Stel, Delano Langezaal, Teun Steketee, Menno de Nooijer. en de reserves: Jur Brasser, Niels Sanderse, Vincent Heeren en Milan Tevel.

Klik HIER voor de foto’s