Voorafgaand aan de wedstrijd van vorige week had uw verslaggever berekend dat in de vijf wedstrijden voor de winterstop toch zeven punten zou moeten worden gehaald om aansluiting te houden met de onderkant van de middenmoot. Cruciaal in deze berekening was dan een overwinning tegen svPoortugaal en de laatste wedstrijd tegen het, nu nog, lager staande RVVH en om tussendoor nog ergens een gelijkspel uit het vuur te slepen. Aanvoerder Vincenzo was afgelopen donderdag geopereerd aan zijn meniscus, hij had ook een scheur opgelopen in een spier van zijn bovenbeen en daaruit was een bloedprop verwijderd. Eerst alles laten genezen en dan weer werken aan herstel, als het dan meezit is hij misschien na de winterstop weer inzetbaar. Robin had last van een hamstring blessure en speelde niet maar Delano was weer fit en kon aan de wedstrijd beginnen. Het leverde onderstaande opstelling op die op papier wat vreemd lijkt maar de centraal staande Delano had de opdracht om bij balverlies een eventueel gat naar links of rechts dicht te lopen.

De thuisploeg ging gelijk goed van start, ze werden daarbij wel geholpen door svPoortugaal die vooral achterin onzeker speelde. Dat beginoffensief leverde twee schoten van Menno op, het eerste, op aangeven van Jordan ging over en het tweede werd met moeite door de keeper tot corner gestompt. Even later op rechts een aanval waarbij Delano zich goed vrij speelde, zijn voorzet was ook goed maar de kopbal van Yannick (v/d W) werd door een verdediger geraakt waardoor de kracht er uit was. Na een kwartier waarin De Meeuwen het meeste balbezit had en enkele kansen kwam dan het eerste werk voor Jesse, uit een corner werd svPoortugaal gevaarlijk maar het leverde geen doelpunt op. Dat was voor de Zoutelandse vogels slechts een klein onderbreking in een zeer goede eerste helft, de tegenstander werd goed, kort en scherp onder druk gezet en kreeg zodoende weinig ruimte, verdedigend o.a. zeer goed spel van Martijn en op het middenveld door Delano, Yannick (M) en de scherp spelende en hard werkende Yannick (v/d W). De volgende kans was voor Yannick (M) die op rechts goed doorging maar vlak voor de keeper net niet genoeg controle meer had om te scoren. Wel kansen maar het scoren gaat De Meeuwen nog niet zo vlot af, er was dan ook een eigen doelpunt nodig om de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. Een speler van svPoortugaal schoot onder druk van Menno de bal hoog over de eigen doelman, 1-0 door een eigen doelpunt maar wel verdiend. Vijf minuten voor rust nog een mooie actie van de goed spelende Delano maar het bleef 1-0. De allerlaatste kans voor rust was voor de tegenstander, een goed uitgevoerde aanval met een scherpe voorzet die vlak voorlangs het Meeuwendoel ging werd bij de tweede paal in het zijnet geschoten. Na een zeer goed gespeelde eerste helft en verschillende kansen had de ruststand ook 1-1 kunnen zijn. Na rust zette de thuisploeg het goede spel uit de eerste helft voort, dat leverde al snel de 2-0 op. Jordan mocht op het randje van buitenspel, de grensrechter vlagde maar de scheidsrechter liet doorspelen, doorgaan en scoorde beheerst. De Meeuwen dacht de buit binnen te hebben maar de tegenstander dacht daar anders over, bij de thuisploeg leken de krachten wat weg te vloeien en svPoortugaal ging met goed voetbal op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam al in de tiende minuut na rust na een goed uitgevoerde aanval, 2-1 en nog een lange rit te gaan. De thuisploeg kwam nauwelijks meer van de eigen helft af en een schot van Menno was het enige wapenfeit wat nog viel te noteren. Alfaro was leeg gespeeld en werd in de 70ste minuut vervangen door Gennaro, die was nog maar koud in het veld of de gelijkmaker lag er al in. De Meeuwen moest steeds verder terug maar bij svPoortugaal stond bij kansen en schoten het vizier niet op scherp waardoor de bal soms hoog over of naast ging. Met nog zo’n twaalf minuten te spelen kwam Wouter er in voor Yannick (M) en met twee verse krachten kreeg de ploeg uit Zoutelande weer wat meer lucht. Toch kreeg svPoortugaal nog een zeer grote kans met kort daarna aan de andere kant een kans voor Jordan, op aangeven van Wouter, maar zijn schot ging over. Vlak voor tijd een corner voor De Meeuwen. Die werd door Jordan genomen en door de vrijstaande Delano binnen getikt, 3-2 in de slotfase maar de spanning stond er nog vol op. svPootugaal kreeg nog een corner en ook de keeper ging mee naar voren, chaos en druk voor het doel maar keeper Jesse kreeg de bal klem en de scheidsrechter floot af. Drie punten in een wedstrijd in hoog tempo en op het scherpst van de snede uitgevochten, de scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten in dit duel maar had uiteindelijk alles onder contole.

Fotoalbum De Meeuwen-svPoortugaal

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Erwin Huibregtse, Yannick van de Woestijne, Alfaro Pentury, Yannick Melis, Jordan Francke, Delano Langezaal en Menno de Nooijer en de reserves: Gennaro Eikenhout, Wouter Koch, Jordi Hamelink en Stefano Bambagt.