De laatste thuiswedstrijd voor De Meeuwen met de winterstop in zicht tegen een tegenstander die goed aan de competitie begon met drie overwinningen maar de wedstrijden daarna werden allemaal verloren of gelijk gespeeld. Trainer Daan Eikenhout moest wegens blessures weer een paar aanpassingen doen aan het elftal, Yannick (v/d W) en Menno hadden beiden een liesblessure opgelopen en konden niet spelen, na een paar reserve beurten mocht Wouter daarom in de basis starten, gelukkig was Delano weer fit zodat die weer in de basis stond. In mijn verslag van vorige week was ik nog vergeten te vermelden dat ook Gennaro door een enkelblessure voorlopig buitenspel staat. Door afwezigheid van Vincenzo en Menno was Maas aanvoerder, dat deed hem blijkbaar goed want hij speelde een zeer sterke partij en ging voorop in de strijd. In onderstaande, 4-4-1-1 opstelling begon De Meeuwen aan de wedstrijd.

In het eerste kwartier voor beide ploegen wisselend balbezit maar geen grote kansen, dan de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Jordan geeft de bal breed op Delano, die geeft voor en de goed doorgelopen Jordan kopt op doel maar recht in de handen van de keeper. Drie minuten later is het wel raak, Jordan neemt een vrije trap en die komt bij Wouter terecht. Zijn schot op doel wordt met de hak van richting veranderd door Delano en verdwijnt in het doel, 1-0. De Meeuwen heeft met de harde wind in de rug een veldoverwicht en speelt goed maar ook de Haagse tegenstander laat regelmatig goed voetbal zien, al krijgen ze geen grote kansen. Bij één van de aanvallen van Die Haghe onderschept Jesse de bal en geeft meteen een verre bal op Robin, die lijkt zich in een moeilijke hoek, schuin voor het doel en bijna op de achterlijn, te manoeuvreren maar hij schiet toch knap raak, 2-0 in de 37ste minuut. Twee minuten later is het Robin die de bal heeft op zo’n dertig meter van het doel, helemaal tegen de zijlijn aan. Hij ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan en met een prachtig geschept schot, gedragen door de wind, verdwijnt de bal over de keeper in het doel, 3-0. Tot aan de rust geen veranderingen meer in de stand al heeft Die Haghe nog een prima mogelijkheid. De bal wordt scherp voorgezet maar op een haar na vlak voor het doel gemist. Een comfortabele voorsprong maar in de tweede helft natuurlijk de harde wind tegen. Gesteund door de harde wind in de rug probeert Die Haghe De Meeuwen onder druk te zetten, het levert ze wel een veldoverwicht op maar weinig grote kansen, Jesse zien we dan ook niet veel in actie. De beste mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen is voor de thuisploeg maar op aangeven van Alfaro schiet Jordan de bal voorlangs. Met nog een half uur op de klok verlaat Robin het veld en is Kevin zijn vervanger, kort daarna valt de 3-1. Vanaf de rand van de “16” wordt de bal binnengeschoten, doordat er veel spelers in de baan van het schot staan ziet keeper Jesse de bal pas laat. Nog een half uur te gaan en de spanning loopt op, is Die Haghe nog in staat om de aansluitingstreffer te produceren? Ze proberen De Meeuwen wel op eigen helft vast te zetten. hebben meer balbezit en optisch een veldoverwicht maar geen echt grote kansen. De kansen om de score op “safe” te zetten zijn voor de thuisploeg bij counters. Zo krijgt Yannick een goede kans na een verre uitgooi van Jesse maar hij weet niet te scoren. Met nog 25 minuten te spelen vervangt Jordi Alfaro, hij doet dat goed en laat nog een paar mooie acties zien. In de slotfase nog een paar mogelijkheden om het thuispubliek definitief gerust te stellen maar schoten van Jordi, Wouter en Kevin treffen geen doel. Na de nederlaag van vorige week een knap herstel, zonder uitzondering door iedereen goed gespeeld en ook op het mentale vlak een dikke voldoende: er werd tot het einde geknokt voor elke bal, een prima team prestatie! Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Die Haghe 3-1

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Wouter Koch, Alfaro Pentury, Yannick Melis, Jordan Francke, Delano Langezaal en Robin Dek. En de reserves: Jordi Hamelink, Kevin Janse, David Wattel en Stefano Bambagt.