Ondanks het kwakkelweer van afgelopen week, de sneeuw en de lage temperatuur, kon er toch worden gevoetbald op D’n Hooghe Hilt. Voor het eerst in de clubgeschiedenis had bij een thuiswedstrijd van De Meeuwen 1 een vrouwelijke scheidsrechter de leiding, mevr. van der Helm, zij leidde de sportieve wedstrijd bekwaam. Vanwege de afgelasting vorige week vandaag dan de eerste wedstrijd tegen een opponent die we deze competitie al eerder tegenkwamen. Die wedstrijd kenmerkte zich door de vele gemiste Meeuwenkansen, een tegendoelpunt, scoren via een penalty en met een man meer situatie op het einde nog tevreden moeten zijn met het punt. De wedstrijd van vorige week tegen Oostkapelle was voor de trainer duidelijk een oefenwedstrijd, er werd geprobeerd vanuit een gesloten verdediging te voetballen. Het was wennen maar dat geeft niet, het bleek een leerzame wedstrijd met negatieve (het soms te snelle balverlies) en positieve (5/6 goede kansen gecreëerd) kanten. Yannick (v/d W) moest in die wedstrijd geblesseerd het veld verlaten, met enkele weken rust hoopt hij van zijn blessure te herstellen. Dat betekende dat Vincenzo werd opgesteld als rechtsback en Erwin stond rechts op het middenveld in een 4-4-2 opstelling, hieronder ziet u de formatie zoals trainer Daan Eikenhout die had bedacht.

De eerste tien minuten van de wedstrijd speelden zich vooral op de helft van de thuisploeg af, de gasten lieten de bal snel rondgaan en probeerden met goed voetbal de aanval te zoeken. De duels waren gelijk vanaf het begin scherp maar sportief, een hoge voorzet werd door Jesse goed gepakt. Daarna was het de beurt aan De Meeuwen om de aanval te zoeken, de goed spelende Delano schoot hard op doel maar zijn schot kaatste terug uit het druk bezette strafschop gebied. De bal viel voor de voeten van Menno die zijn schot maar rakelings over zag gaan. In de volgende fase voor beide ploegen wisselend balbezit maar geen grote kansen. Na twintig minuten op de klok een corner voor De Meeuwen, de bal werd ingekopt door Vincenzo maar werd door een verdediger nog net voor de lijn weggehaald en het daarop volgende schot van Jordan ging net naast. Aan de andere kant een hachelijk moment door een net iets te korte terugspeelbal van Martijn en een hoge voorzet kon door Jesse nog net met de vingertoppen van richting worden veranderd, vlak voor een inkomende speler van svBVCB. Op het ene foutje na speelde Martijn verder prima met een paar goed genomen vrije trappen en corners en een gevaarlijk schot op doel. Vlak voor rust leken de gasten nog een goede kans te krijgen maar de bal werd met de hand geraakt en de vrije trap was voor De Meeuwen. Gelijk na de rust werd de thuisploeg weer onder druk gezet met verzorgd voetbal, het leverde een goede kans op. Een aanvaller soleerde langs verschillende verdedigers en creëerde daarmee voor zichzelf een vrije schietkans maar zijn schot belandde op de paal. Veel balbezit voor BVCB dus maar veel verder dan het zestienmeter-gebied kwamen ze daarmee niet, het centrale verdedigingsduo van De Meeuwen speelde vandaag ijzersterk. Stijn deed het betere kop- en poetswerk en Maas haalde op voetbal inzicht en timing steeds de angel uit de aanval en zorgde ook weer voor een goede opbouw met een pass naar een medespeler. Vanuit een gesloten verdediging werd door de Zoutelandse vogels de aanval gezocht, soms voetballend via Delano of Jordan maar soms ook met een lange bal op Robin of Menno. Een foute terugspeelbal kwam bij Robin terecht, hij ontdeed zich knap van een tegenstander, omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst in het doel, 1-0. Na achttien minuten spelen kwam Yannick (M) in het veld voor Erwin, het voorzag het middenveld van De Meeuwen van nieuwe energie en meer controle over de wedstrijd. Ruim tien minuten later was ook Alfaro leeg gestreden, hij werd vervangen door Yannick (B) die ging spelen op de positie van Delano. svBVCB probeerde de druk op te voeren maar dat leverde geen grote kansen op, Menno was nog dicht bij een doelpunt na een verre uittrap van Jesse en Robin scoorde nog na een mooie combinatie met Yannick (B) maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo bleef het tot het einde, ver in blessuretijd. spannend maar in de stand kwam geen verandering meer, een knappe en verdiende overwinning!

Fotoalbum De Meeuwen-svBVCB

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Erwin Huibregtse, Robin Dek,Menno de Nooijer en de reserves: Yannick Melis, Yannick But, Kevin Janse, Jordi Hamelink en Stefano Bambagt.