Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Wim Ovaa op de leeftijd van 62 jaar. Wim speelde zo’n vijftien seizoenen in het eerste elftal waarvan hij ook aanvoerder was. Na zijn actieve voetballoopbaan richtte hij zich op een carrière als voetbaltrainer en was bij diverse clubs werkzaam. Ook bij De Meeuwen vervulde hij nog verschillende taken zoals: jeugdcoördinator, wedstrijdsecretaris, columnist in het clubblad en lid van de openingscommissie van ons nieuwe complex.

Over naar de opstelling voor de wedstrijd tegen Honselersdijk, vanwege de kwaliteiten en voorkeuren van de beschikbare spelers werd voor een 4-3-3 opstelling gekozen met Jesse weer op het doel nadat hij zijn schorsing had uitgezeten. De opstelling ziet u hieronder.

Bepalend voor vanmiddag was de harde wind die over het veld waaide, dat maakte goed voetbal lastig, zowel met wind mee als tegen. De Meeuwen had als eerste de wind mee maar Honselersdijk kwam het beste uit de startblokken. De thuisploeg werd goed onder druk gezet, dat leverde een goede schietkans op maar geen doelpunt. De Meeuwen stichtte gevaar uit een corner en na een goede pass van Yannick (v/d W) was de keeper er net iets eerder bij dan Menno. Na 8 minuten spelen balverlies en een overname door Honselersdijk, de aanval werd goed opgezet en uitgevoerd waarna Jesse kansloos was 0-1. Hierna wat meer balbezit voor de thuisploeg wat een paar kansjes opleverde maar toch was het te vaak “net niet”. Zo gingen een paar schoten van Robin en een vrije trap van Alfaro over en kon Maas een door Yannick (v/d W) scherp genomen corner net niet bij de tweede paal binnen werken. Ook Menno was er nog een keer door maar kwam te ver naast het doel uit zodat de kans verkeken was. Vlak voor rust een grote kans voor Honselersdijk maar Jesse bracht redding, Na een voorzet van Delano probeerde Robin het met een omhaal, de bal kwam bij Kevin terecht en die scoorde met een bekeken schot 1-1, wat ook de ruststand was. Een tweede helft met van beide kanten zeer matig voetbal met veel (te) hoge ballen, slechte passes en balverlies. De eerste grote kans was voor Honselersdijk maar Jesse redde weer knap. Zes minuten na rust gaat een aanvaller van Honselersdijk op het doel af en Maas verdedigd, het lijkt een gewoon duel, de aanvaller schiet van dichtbij over. De scheidsrechter heeft het echter anders gezien en geeft Honselersdijk een penalty en Maas een rode kaart. De penalty wordt binnen geschoten en De Meeuwen staat met een man minder op het veld, dat lijkt beslissend. De bezoekers krijgen de ruimte en er volgen verschillende aanvallen, het is Jesse die met enkele goede reddingen De Meeuwen op de been houdt. Zelfs in een één-op-één situatie komt hij als winnaar uit de strijd. Gennaro komt er in voor Kevin. Dan in de 71ste minuut een goede aanval van de thuisploeg en Robin mag alleen op de keeper af, de keeper heeft weinig keus en houdt Robin vast, die gaat onderuit, de keeper krijgt rood en De Meeuwen een penalty. Het duurt even voordat de reservekeeper klaar is en het is Robin die de penalty neemt. In eerste instantie weet de keeper de bal te keren maar het is Robin die de bal toch binnen schiet, 2-2. Zes minuten later schiet een speler van Honselersdijk bij een aanval de bal steenhard in de kruising en laat Jesse kansloos. De Meeuwen gaat nog voor de gelijkmaker maar dat zit er niet meer in, het spel van de tegenstander, en de controle over de bal, was over het algemeen net iets beter. Vier minuten voor tijd komt Erwin er nog in voor Robin. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-svHonselersdijk

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Jordi Hamelink, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Yannick van de Woestijne, Kevin Janse, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Erwin Huibregtse, Mark Roelse en Gennaro Eikenhout.