Voor De Meeuwen de tweede thuiswedstrijd op rij op een zonovergoten sportpark “D’n Hooge Hilt”, met veel publiek op de tribune. Voor trainer Daan Eikenhout waren er wat personele problemen. Vooral de blessure van middenvelder Delano was een tegenvaller, hij is in dit team een speler die bijna altijd zijn niveau haalt en maar zelden op een slechte wedstrijd is te betrappen. Hij was de vorige wedstrijd aan zijn enkel geblesseerd geraakt en uitgevallen maar nog niet voldoende hersteld. Daardoor startte Alfaro in de basis, in de ruit op het middenveld als achterste speler. Ook rechtsback Erwin was geblesseerd, hij werd vervangen door Gennaro, daaedoor stond onderstaande opstelling op het veld.

Beide ploegen starten met de opbouw van achteruit maar de ruimtes zijn klein en er kan vooralsnog geen gaatje in de verdediging van de tegenpartij worden gevonden. Veel voetbal op het midden van het veld met voor beide ploegen afwisselend balbezit maar de eerste vijfentwintig minuten geen grote kansen. Kort voor het halfuur een goede voorzet vanaf de rechterkant van Deltasport scherp voor het Meeuwendoel maar Milan bokst de bal weg. Even later stuurt Martijn Menno met een goede pass diep, de goed vrij lopende Menno schiet maar zijn schot gaat voorlangs. Dan volgt een aanval van Deltasport die zorgt voor een soort déjù vu, in een rommelige situatie krijgt de thuisploeg de bal niet weg en de tegenstander rommelt de bal in het doel, 0-1. Hierna volgt een slechte fase van De Meeuwen waarin men het even kwijt is en Deltasport krijgt een paar kansen maar scoort verder niet. in de tweede helft een heel andere wedstrijd, voor beide ploegen is er heel veel ruimte en de aanvallen golven over en weer. Beide ploegen krijgen dan ook kansen om de voorsprong uit te breiden of om de stand gelijk te trekken. Zo is er nog een goed kans voor Menno op aangeven van Robin maar zijn schot gaat weer net voorlangs. Na dertien minuten spelen gaat Yannick van de Woestijne uit het veld en wordt vervangen door Yannick But die de wedstrijd goed uitspeelt. Ook voor het soms makkelijk spelende Deltasport komen er goede kansen, zo wordt een bal van dichtbij over gekopt. De kansen voor Deltasport en de thuisploeg volgen elkaar op, Jordan speelt op Yannick (M) die vanuit een scherpe hoek op de keeper schiet die de bal tot corner verwerkt. In een gevaarlijke situatie in het eigen strafschop gebied is het de zeer goed spelende Maas die op het laatste nippertje redding brengt en de bal wegschiet. Redelijk wat kansen in een open wedstrijd maar geen doelpunten, de klok lijkt in het nadeel van de thuisploeg richting einde wedstrijd te tikken. Maar dan in de 38ste minuut mag Jordan een vrije trap nemen op de helft van Deltasport en hij legt de bal precies tussen verdediging en keeper waar Vincenzo klaar staat om de bal binnen te koppen, 1-1. Hierna volgt nog een goed kans maar de bal van Yannick (M) gaat voorlangs, gelijk daarna wordt hij gewisseld en komt Kevin er nog in. Beide ploegen gooien er nog een schepje bovenop en gaan voor de winst, bij een corner doet Robin zijn verdedigende werk goed en kopt de bal weg. In de slotminuten nog een enorme kans voor Jordan na een vrije trap van Martijn maar hij krijgt zijn hoofd niet tegen de bal. Gescoord wordt er niet meer zodat er een 1-1 eindstand op het bord staat, het publiek heeft een leuke, spannende en soms scherpe wedstrijd gezien. Het arbitrale trio, met twee neutrale grensrechters, hield in de soms hectische fases het hoofd koel en leidden de over het algemeen sportieve wedstrijd bekwaam naar een goed einde. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-sv Deltasport 1-1

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Yannick van de Woestijne, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Yannick Melis, Robin Dek en Menno de Nooijer. en de reserves: Yannick But, Kevin Janse, Stijn Luteijn en keeper Stefano Bambagt.