Sport

Na een lange periode van stilstand kon de competitie weer worden hervat, eigenlijk zou vorige week de uitwedstrijd tegen Fc Axel worden gespeeld maar die werd afgelast. Aangezien die wedstrijd aanstaande dinsdag wordt ingehaald start de competitie dan met drie wedstrijden in acht dagen zonder dat er de mogelijkheid was van een goede voorbereiding. Vorige week zaterdag dan ook het dilemma voor de technische staf om een oefenwedstrijd te spelen om ritme op te doen of de spelers te sparen voor deze intensieve week, het werd het laatste. Mede hierdoor wordt er dan ook voor gekozen een zo groot mogelijk aantal spelers in te zetten zodat iedereen zijn rustmoment kan pakken en de speeltijd zo goed mogelijk wordt verdeeld. Jesse was weer fit en stond op doel maar Kevin en Delano ontbraken wegens spierblessures, dat leidde tot onderstaande opstelling.

Hoewel storm Eunice een dag eerder Zoutelande teisterde met veel afgewaaide dakpannen als gevolg was die in de loop van de nacht vertrokken maar stond er toch nog een zeer krachtige bries over het veld. In combinatie met het hobbelige veld maakte dat goed voetbal zeer lastig. De bezoekers hadden eerst de wind mee en speelden vaak de lange bal naar voren terwijl de thuisploeg juist probeerde op te bouwen. Er werd in een hoog tempo gestart en beide ploegen gooiden er op sportieve wijze ook een flinke dosis fysieke krachten tegenaan. Dat leverde een spelbeeld op waarin beide ploegen om beurten ten aanval trokken maar er geen echt grote kansen vielen te noteren. Na zeven minuten spelen mocht Maas een vrije trap nemen, net iets over de middenlijn. Hij plaatste de bal goed in het doelgebied, de keeper van SSV verkeek zich op de bal en Jordan kon van dichtbij raak prikken, 1-0. Aan het spelbeeld veranderde het doelpunt niks, dat bleef als daarvoor met wel iets meer balbezit voor de bezoekers die de wind in de rug hadden. Na bijna een half uur spelen een ongelukkige botsing tussen Mike en Teun die elkaar met het hoofd raakten. Beiden gingen richting kleedkamer om zich schoon te spoelen van het bloed en Mike kon niet verder spelen maar toen Teun even later terugkwam om het spel te hervatten stonden er al twee wissels in, Nout en Wessel. Bij een kansrijke aanval van SSV bracht Maas nog net op tijd redding en vlak voor rust ging een vlammend schot van Alfaro maar net naast de kruising zodat men met een 1-0 stand de rust in ging. Niels bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Sjoerd. In de tweede helft had De Meeuwen de harde wind in de rug en hadden de bezoekers die uiteraard tegen, toch bleef het spelbeeld hetzelfde, opbouwen door de thuisclub en de lange bal door SSV. De Meeuwen leed in die opbouw echter zeer veel balverlies en SSV bereikte met de lange bal, tegen de wind in, ook niet veel zodat de toeschouwers maar een zeer matig tweede bedrijf kregen voorgeschoteld. Dat mag blijken uit het feit dat Vincent die in de 70ste minuut was ingevallen voor Wessel met een schot op doel voor het spannendste moment zorgde in die tweede helft tot dan toe. In de slotfase leek De Meeuwen de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Maar bij twee gevaarlijke corners van Jordan wist men de bal in het drukke doelgebied niet over de lijn te werken. Ook een goed schot van Vincenzo ging net naast. De bezoekers claimden nog een penalty maar de scheidsrechter zag er niks in en liet door voetballen. Vlak voor tijd werd Gennaro er uit gehaald en kwam Wouter er in. Er waren verschillende blessures geweest en de scheidsrechter gaf aan dat er nog één minuut gespeeld moet worden. Twee Meeuwenaanvallers met alle ruimte hebben balbezit maar de bal wordt te simpel over de achterlijn gespeeld. SSV zoekt nog snel de aanval en gooit vanaf de zijkant de bal hoog voor, van dichtbij wordt de bal binnengekopt en staat het 1-1. De Meeuwen mag nog aftrappen waarna er gelijk wordt afgefloten. Gezien het algehele spelbeeld is het gelijke spel wel terecht maar de drie punten had men met wat slimmer spel op Zoutelande moeten en kunnen houden.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Gennaro Eikenhout, Vincenzo Lorello, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Menno de Nooijer, Mike van Schaardenburg en Teun Steketee. En de reserves: Sjoerd Melis, Nout de Waele, Wessel van der Stel, Vincent Heeren, Wouter Duvekot en Joeri Meijer.