Voor beide onderaan staande ploegen telde vandaag alleen de winst. De Meeuwen moest het vandaag doen zonder Yannick Melis die langdurig geblesseerd is en zonder Robin Dek die na zijn rode kaart van de vorige wedstrijd voor één wedstrijd is geschorst vanwege een opmerking naar de scheidsrechter. Jordan was weer hersteld maar hij begon op de bank. Trainer Daan Eikenhout had gekozen voor een versterkt middenveld van vijf spelers waarin Maas de opbouw moest verzorgen en Alfaro de “balafpakker” was. Dat leverde onderstaande opstelling op:

Voor beide ploegen was het belang even groot, er moest gewonnen worden en dat leverde geen beste start van de wedstrijd op. Voorzichtig voetbal op het middenveld en bijna geen kansen. Na twintig minuten spelen was een hard schot op het Meeuwendoel het eerste wapenfeit van de wedstrijd. RVVH ging daarna wat beter voetballen wat een paar goede aanvallen en twee corners opleverde maar geen doelpunt. Richting rust herpakte de thuisploeg zich en ging wat beter voetballen wat ook een paar aanvallen en corners opleverde. Weinig goede aanvallen en kansen leverde een logische ruststand op van 0-0. De Meeuwen kwam goed uit de kleedkamer en vervolgde het beter spel van voor rust. Dat resulteerde ook in een doelpunt, bij een vrije trap van Martijn kwam Delano goed voor zijn man en tikte de bal binnen, 1-0. Maar in de fase na het doelpunt schakelde RVVH een tandje bij en werd het flink zweten voor de thuisploeg, er volgden verschillende goede aanvallen. Eerst een voorzet scherp voor het doel langs die door iedereen werd gemist en een paar minuten later weer twee keer een kritieke fase voor het Meeuwendoel maar de kansen werden gemist of Jesse bracht nog net redding. In de 64ste minuut kwam Kevin voor Gennaro, vier minuten later was het dan toch raak voor de ploeg uit Ridderkerk. Jesse kreeg een bal niet onder controle en van dichtbij werd de 1-1 binnen getikt. Voetballend was het bij RVVH net allemaal wat beter, De Meeuwen moest het hebben van een spelhervatting of een uitval. Vanuit een moeilijke positie schoot Menno nog knap op doel maar de bal ging over. Ook nog een kansje voor Delano na weer een vrije trap van Martijn. Een kwartier voor tijd was het weer de thuisploeg die op voorsprong kwam, een goede pass van Yannick op Alfaro en die scoorde beheerst, 2-1. Met nog negen minuten op de klok kwam Jordan in het veld voor Delano. RVVH verhoogde de druk en het tempo en De Meeuwen moest achteruit, in de 84ste minuut werd een hoge bal bij de tweede paal binnen gekopt en was het weer gelijk, 2-2. In de 90ste minuut kreeg Jesse de bal niet onder controle en scoorde RVVH van dichtbij de winnende treffer, 2-3. Op de beslissende momenten voetbalde de tegenstander toch net wat beter en over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning dan ook wel terecht. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-RVVH

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Jordi Hamelink, Gennaro Eikenhout, Maas Boogaard, Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Menno de Nooijer en de reserves Kevin Janse, Sjoerd Melis, Jordan Francke,en Joeri Meijer.