Voor aanvang van de wedstrijd vormden de spelers van De Meeuwen, RV&AV Sparta, De Meeuwen 2 en GPC 2 een kring op de middencirkel en nam voorzitter Piet Lampert het woord om de afgelopen donderdag op 67 jarige leeftijd overleden Kees Roelse te herdenken. Kees was een echte voetbal- en Meeuwenman en lid van de vereniging sinds 1965, hij maakte zijn opwachting in zowel Meeuwen 1 als 2 waarbij hij meestal centraal achterin stond opgesteld. Ook na zijn actieve carrière bleef hij voor de Zoutelandse club actief, o.a. als voorzitter, consul en elftalleider bij Meeuwen 1. Altijd zette Kees zijn schouders er onder als iets van hem werd gevraagd en als supporter liet hij zich bij alle elftallen zien, zowel jeugd, dames als senioren. Met de spelers en scheidsrechter staande op de middencirkel, trainer en begeleiders van beide teams staand voor hun dug-out en de supporters staand op de tribune en voor de kantine, zo werd Kees, onder de klanken van “You’ll never walk alone” op indrukwekkende en passende wijze herdacht. U ziet dit in de eerste foto’s van het fotoalbum.

Na de herdenking moet er toch weer gevoetbald worden en wel voor de beker tegen RV&AV Sparta uit Rotterdam. Vanwege de verre uitwedstrijd mocht de club gebruikmaken van de bus van Sparta, geen alledaags verschijnsel op ons sportpark en daarom mooi om ook eens een foto van te maken.

Voor verschillende verenigingen binnen de Gemeente Veere werd vanwege de droogte de thuiswedstrijd omgezet in een uitwedstrijd maar door de kunsten van onze “grasfluisteraar” Dave van de Voorde ligt er hier in Zoutelande een uitstekend bespeelbaar veld en kon De Meeuwen gewoon thuis spelen tegen zaterdag tweedeklasser RV&AV Sparta uit Rotterdam. Door trainer Adriaan Nieuwenhuise werden onderstaande namen ingevuld voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019/2020

Beide ploegen proberen met goed verzorgd voetbal van achteruit op te bouwen, en na wisselend balbezit wordt na tien minuten spelen Menno diep gestuurd op rechts. Hij gaat goed door tot op de achterlijn en levert ook een prima voorzet af. De Inzet van Robin wordt nog door de keeper gestuit maar nadat de bal bij Delano komt prikt die wel raak, 1-0. Een prima start van deze wedstrijd voor de thuisploeg maar de voorsprong wordt vijf minuten later weer al weggegeven. Een speler van Sparta mag vrij opkomen tot aan de “16” en schiet de bal binnen, 1-1. In de fase die volgt laat De Meeuwen nog een paar mooie aanvallen zien, vooral Menno wordt makkelijk gevonden en die levert vanaf rechts ook een paar zeer goede voorzetten af. Voor het doel kiest Robin dan wel goed positie maar in de afwerking zit het hem nog net niet mee. Zo komt hij net niet goed uit na een voorzet van Menno waardoor hij de bal mist en na een fraaie pass van Jordan belandt zijn lobje in de handen van de keeper. Een andere voorzet van Menno wordt door Robin net over gekopt. Naarmate de eerste helft vordert krijgt Sparta meer balbezit maar zijn de beste kansen toch voor de thuisclub. Vijf minuten voor rust slordig balverlies van een verder prima spelende Maas maar Jesse voorkomt met een uitstekende redding dat het 1-2 wordt. De Laatste kans voor rust is voor de thuisploeg, met een mooie pass speelt Robin Jordan aan maar zijn schot, met links, gaat voorlangs en zo blijft het 1-1. Na rust een zelfde spelbeeld als de laatste fase voor de rust, Sparta meer balbezit maar de scherpe uitvallen en kansen zijn voor De Meeuwen. Na tien minuten spelen gaat Robin er af en komt Martijn er in. In de achterhoede een goede onderschepping van Mike, die speelt de bal op Delano en zijn voorzet wordt met een fraaie lob afgewerkt door Menno, 2-1. Na dit doelpunt gaat, vanwege het warme weer, de energie wat uit de wedstrijd en wordt het van beide kanten wat slordiger en minder snel, Jordi komt voor Max. Na een half uur spelen een goede kans voor Martijn, na een pass van Jordan, maar zijn schot gaat net naast. Met nog tien minuten op de klok komt Sjoerd nog in het veld. Vlak voor tijd wordt de wedstrijd beslist met een schitterende aanval, Yannick gaat goed door op rechts en levert een messcherpe voorzet af, de vrijstaande Delano tikt de bal simpel binnen, 3-1. Van beide kanten goed, positief en sportief voetbal en dat onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter leverde een mooie voetbalmiddag op.

Al verschillende seizoenen maak ik foto’s en doe ik verslag van de wedstrijden van Meeuwen 1, na een voetballoze zomer heb je er dan weer zin in. Dat geldt niet voor de voorbereiding en bekerwedstrijden, die voelen aan als een verplicht nummer. Te vaak zag ik oefen- en bekerwedstrijden waarin net een stap te weinig werd gezet en de wedstrijden te gemakkelijk werden verloren. De trainer ging daar dan vaak in mee door in bekerwedstrijden een experimentele opstelling neer te zetten en pas met de eerste competitie wedstrijd werd het serieus. Vandaag een zeer grote uitzondering gezien op dit concept met een goede wedstrijd als gevolg en van iedereen een prima inzet en wedstrijdmentaliteit, hopelijk de aanzet voor een mooi seizoen.

Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-RV&AV Sparta

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Menno de Nooijer, Robin Dek, Jordan Francke en de reserves: Jordi Hamelink, Martijn Houterman, Stijn Luteijn, Sjoerd Melis en Milan Tevel.