Onder tropische omstandigheden werd er op het voetbalveld te Zoutelande een oefenwedstijd gespeeld tussen De Meeuwen en RCS uit Oost-Souburg. Aan onderstaande opstelling is te zien dat Gino, Sjoerd en Menno vandaag niet meespeelden.

Vanwege de hoge temperaturen probeerden de spelers energie te besparen en beide teams lieten dan ook de bal zoveel mogelijk rondgaan. Het waren de bezoekers die als eersten druk ontwikkelden wat gelijk de 0-1 opleverde. Een fraaie steekbal vanaf eigen helft viel net buiten bereik van Jesse en werd goed afgemaakt. Kort daarna had de 0-2 op het scorebord kunnen staan maar de goed gegeven voorzet ging voorlangs het Meeuwendoel zonder dat iemand hem raakte. Daarna een paar goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Een hoge voorzet van Niels bereikte geen medespeler en een kopbal na een vrije trap gaat naast. Op het middenveld lijkt Milan de bal te verspelen maar hij herstelt zich en speelt Kevin in de diepte aan, die schiet de bal vanuit een moeilijke hoek bij de tweede paal binnen, 1-1. Kort daarop krijgt Kevin een hele grote kans op de 2-1. Vanuit een doeltrap schiet Jesse de bal naar de volledig vrijstaande Kevin, die krijgt echter de bal niet onder controle en de kans gaat voorbij. Vlak voor rust zorgt een scherp genomen vrije trap door RCS nog voor doelgevaar maar de bal gaat voorlangs en zo blijft het 1-1. Evenals in de voorgaande wedstrijden een flink aantal wissels in de rust. Youri, Teun, Vincent en Kevin worden gewisseld voor Abdul, Delano, Jordan en Jur. Kort na rust gelijk een megakans voor de bezoekers, Vincenzo verspeelt de bal achterin en een aanvaller van RCS staat oog in oog met Jesse maar die redt knap. In de fase die daarop volgt krijgt de thuisploeg de bal niet weg van eigen helft. Een vanaf de rechterkant gegeven voorzet wordt met veel gevoel en met een fraaie boog in de kruising geschoten, 1-2. Het laatste kwart van de wedstrijd werd veelal op de helft van RCS gespeeld wat nog wel een paar mogelijkheden opleverde maar geen doelpunt. Zo speelde Abdul de bal op Niels die maar weer eens een goede voorzet afleverde maar Gennaro schoot van dichtbij net naast. Ook Pim, als vervanger van David, gaf goed voor maar Delano kopte van dichtbij over. Over de hele wedstrijd gezien valt op te merken dat de spelers van RCS meer en beter bewegen zonder bal en dat is dan weer makkelijker voor de speler aan de bal. De thuisclub laat zien dat ze er wat conditie betreft meestal beter voorstaan dan de tegenstander wat zorgt voor een goede eindfase.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, David Wattel, Milan Feleus, Youri Schroevers, Teun Steketee, Vincent Heeren, Kevin Janse en de reserves: Jur Brasser, Abdul Aishan, Delano Langezaal, Jordan Francke en Pim Francke.