Vanmiddag de wedstrijd tegen Oostkapelle, een ploeg die we al vanaf de beginjaren dat De Meeuwen competitie speelt regelmatig tegenkomen. Wie de oude uitslagen bekijkt komt regelmatig eindstanden van 7-1, 6-4 of 5-5 tegen, doelpuntrijke wedstrijden dus, tegen Oostkapelle is dat over het algemeen nog steeds zo. In vergelijking met de beginopstelling van vorige week geen Jur en Vincenzo vanwege blessures, al viel de blessure van de laatste mee, tijdens de warming-up had hij nergens last van dus nam hij wel plaats op de bank. Hieronder zien we de opstelling met Jordan en Erwin weer in de basis.

In de beginfase een wisselend spelbeeld met voor beide ploegen een paar aanvallen, het eerste echte waarschuwingsschot komt van de bezoekers maar het schot ging net naast. In de 11de minuut was het wel raak, een weggekopte corner werd van net buiten de “16” via de binnenkant van de paal binnen geschoten. Een paar minuten later staat het al 0-2, de thuisploeg is in de aanval en claimt een penalty vanwege hands. De scheidsrechter laat doorspelen en via een snelle counter scoort Oostkapelle. De bezoekers spelen scherper en secuurder en De Meeuwen geeft te veel ruimte weg en komen steeds een stap te laat. Een van richting veranderde vrije trap verdwijnt ook in het doel en zo staat het na ruim twintig minuten spelen 0-3. Twee minuten later een misverstand in de verdediging, dat wordt goed afgestraft, 0-4. Op dat moment wel wat geflatteerd maar over de hele wedstrijd gezien wel terecht, Oostkapelle speelt scherp en bijna alle passes zijn strak en goed iets wat bij de thuisploeg ontbreekt. Nu komen er voor de thuisploeg ook een paar kansjes maar in de afwerking zit het niet mee, een inzet van Menno wordt van de lijn gehaald en zijn schot na de corner die er op volgt gaat net naast. Kevin en Teun komen er in voor Wessel en Gennaro. Teun levert gelijk een paar goede voorzetten af maar raakt ook weer geblesseerd, uit zijn voorzet een goede kans voor Alfaro maar die schiet op de keeper. De volgende inzet is ook van Alfaro maar nu gaat zijn schot via de paal naast. In de rust blijft Teun in de kleedkamer achter en is Niels zijn vervanger. In de tweede helft heeft De Meeuwen iets meer balbezit maar kansen levert het niet op. Oostkapelle blijft moeiteloos overeind en met enkel goed uitgespeelde aanvallen en counters hebben ze zelfs nog de beste kansen maar er vallen geen doelpunten meer en zo blijft het 0-4.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Erwin Huibregtse, Maas Boogaard, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Mike van Schaardenburg, Wessel van der Stel, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Menno de Nooijer. En de reserves: Niels Sanderse, Kevin Janse, Teun Steketee, Vincent Heeren, Wouter Duvekot, Vincenzo Lorello en Youri Meijer.