Sport

De herstart van de competitie is nog maar een paar wedstrijden onderweg of het is al duidelijk dat het programma flink onder druk komt te staan. Vandaag werden weer vier van de zeven wedstrijden afgelast waardoor er teams zijn die verschillende weken achter elkaar drie wedstrijden in acht dagen zullen moeten spelen en dat met een veelal niet fitte selectie. De fitheid van de selectie is dan ook bepalend voor het verdere verloop van de competitie. Bij De Meeuwen heb je het gevoel dat het net op het randje zit, Kevin doet nog niet mee en of we Erwin nog een hele wedstrijd gaan zien spelen is zeer de vraag. Voor Alfaro is één keer inde week (bijna) 90 minuten al meer als genoeg. Ook Vincenzo voelde vorige week aan het eind van de wedstrijd een pijntje maar met deze week één keer trainen speelde hij vandaag de hele wedstrijd, verzorger Marco maakt heel wat uren….Delano is weer op de weg terug, na deze week goed te hebben getraind maakte hij ook zijn eerste speelminuten. Herintreder Robin kwam als invaller in het veld en verdiende daarmee gelijk een fraaie bonus(!), nu nog afwachten of een start in de basiself er van komt. Voor De Meeuwen staan er twee thuisduels op het programma en het is de hoogste tijd dat er punten worden toegevoegd aan het totaal. Historisch bekeken wordt dat lastig want tegen de teams van NSVV en Arnemuiden worden maar weinig winstpunten gehaald. NSVV, de tegenstander van vandaag, troffen we acht keer eerder voor de competitie waarvan er maar één wedstrijd werd gewonnen. Zes van deze wedstrijden werden gespeeld zo’n 50 jaar geleden in de 2de klasse. De laatste twee wedstrijden werden gespeeld in de competitie van 2005/2006 waarbij de thuiswedstrijd ruim en de uitwedstrijd nipt op het laatst werd verloren. Valt nog te vermelden dat grensrechter Karel prima werd vervangen door Henk Willeboordse. Hieronder de opstelling van vandaag.

Gelijk vanaf de start is duidelijk dat de goed voetballende tegenstander voor de punten komt, met goed voetbal, goede loopacties en goede passes wordt de thuisclub op de eigen helft vastgezet. Dat het niet tot grote kansen komt is te danken aan de goed gegroepeerd spelende Meeuwenverdediging met Maas als uitstekend “slot op de deur”, hij speelt zeer goed en geconcentreerd en sluit alle gaten in de verdediging. Het duurt zo’n vijfentwintig minuten voordat de thuisploeg zich steeds beter vanonder de druk uit kan voetballen. Er komen een paar goede aanvallen via Menno en een een goed genomen vrije trap van Alfaro valt net niet goed. Het overheersende spelbeeld is nog wel dat NSVV aanvalt en dat de thuisploeg countert maar de bezoekers hebben daarbij wel een paar tactische overtredingen nodig om die counters te smoren. De Meeuwen krijgen nog een paar corners en NSVV krijgt dan juist meer ruimte om te voetballen, het levert echter geen doelpunten op zodat er met 0-0 wordt gerust. In het begin van de tweede helft houden de ploegen elkaar in evenwicht maar toch is duidelijk dat de bezoekers individueel meer kwaliteit hebben. De hardwerkende thuisploeg mag dan ook nergens geen gaatje laten vallen waarvan de tegenstander kan profiteren. De Meeuwen houdt het in de tweede helft twaalf minuten vol, dan valt de tegengoal. Een bal wordt ingespeeld en door de Meeuwenverdediging niet goed geraakt, van net buiten de “16” schiet een aanvaller van NSVV de bal precies in de kruising en staat het 0-1. Delano en Robin komen er in, ze vervangen Wessel en Niels. De thuisclub moet en gaat nu in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker waarbij Menno op goal schiet maar die bal is een prooi voor de keper. De Meeuwen speelt nu meer naar voren en de bezoekers kunnen op de counter loeren. Halverwege de tweede helft valt de beslissing, met een hele hoge en fraaie boogbal, die over de keeper en onder de lat valt, wordt het 2-0. We zien vanmiddag het verschil tussen hard werken en kwaliteit in de ploeg. De thuisploeg werk hard maar het valt allemaal net niet goed en de bezoekers hebben de kwaliteit om een kleine kans maximaal te benutten. Teun komt er nog in voor Alfaro en tien minuten voor het einde zijn Gennaro en Vincent de vervangers van Jur en Sjoerd, de inzet blijft tot het einde toe goed maar in de score komt geen verandering meer. Herintreder Robin speelde in oktober 2020 zijn laatste wedstrijd voor Meeuwen 1 met als tegenstander MZC’11. De voetbalschoenen werden in het vet gezet maar uiteindelijk kroop het voetbalbloed toch weer waar het niet gaan kon. Begin dit jaar werd de training bij Meeuwen 2 hervat om toch weer een beetje sportfit te worden. Een (slimme) Meeuwensupporter sloot met hem de weddenschap af dat hij het eerste elftal toch niet meer ging halen. De winst van die weddenschap kan hij opstrijken maar de bonus dat hij ook nog zou scoren blijft nog even op de plank.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Sjoerd Melis, Jordan Francke, Wessel van der Stel en Menno de Nooijer. En de reserves: Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Teun Steketee, Robin Dek, Vincent Heeren en Luciano Lorello

Klik HIER voor de foto’s.