Sport

Vandaag de thuiswedstrijd tussen koploper Nieuwenhoorn die deze competitie nog maar één wedstrijd heeft verloren en de thuisploeg die na de winterstop niet best was gestart. Daarbij ontbraken Kevin en Robin vanwege een blessure, de laatste zou goed bruikbaar zijn geweest tegen een beter voetballende tegenstander omdat hij de bal meestal goed weet vast te houden voorin. De verwachting van de trainer was dat De Meeuwen flink onder druk zou komen te staan en er moest dan ook vanuit een gesloten verdediging worden gevoetbald om dan met vlotte combinaties op te bouwen of Menno te zoeken met de lange bal. Vincenzo was na zijn vakantie weer aanwezig en stond in de basiself. Hieronder ziet u de opstelling.

Vanaf het begin kende de wedstrijd een hoog tempo, de bezoekers speelden de bal snel rond en er was ook veel beweging zonder bal. De Meeuwen moest in dit tempo mee maar de openingsfase was voor Nieuwenhoorn. Bij een tot in het strafschopgebied uitgevoerde combinatie werd van dichtbij simpel afgewerkt en zo stond het al na zes minuten spelen 0-1. Menig toeschouwer vreesde op dat moment voor een hoge uitslag maar de thuisploeg herstelde zich goed, met een paar rushes konden Jordan, Mike en Menno het veld oversteken en voor doelgevaar zorgen maar dat leverde vooralsnog geen doelpunt op. In de vijfentwintigste minuut ging Maas goed door op rechts en leverde een voorzet af die door iedereen leek te worden gemist. Ver bij de tweede paal stond Yannick (v/d W) echter helemaal vrij, hij ging op doel af en schoot trefzeker binnen, 1-1. De rest van de tweede helft waren de twee ploegen gelijkwaardig aan elkaar en de duels werden op scherp van de snede uitgevochten maar wel sportief. Een vrije trap van Nieuwenhoorn werd van dichtbij op de lat gekopt en kon daarna door Jesse simpel worden gevangen. Aan de andere kant kon een goed schot van Jordan ternauwernood door de keeper tot corner worden verwerkt, een goed schot van Menno, na een pass van Mike ging net naast. Na deze goede fase was het voor de thuisploeg dan ook een zware tegenvaller dat de bezoekers vlak voor rust op 1-2 kwamen. Een vrije trap werd geblokkeerd maar kwam voor de voeten van een aanvaller van Nieuwenhoorn terecht en die schoot via een Meeuwenspeler raak, de bal hobbelde traag over de doellijn maar Jesse stond op het verkeerde been en kon er niks meer aan doen. Na een goede eerste helft toch een 1-2 ruststand, dat was natuurlijk zuur. Gelijk na rust veroverde Yannick (v/d W) ter hoogte van de middenlijn goed de bal en gaf direct diep op de sprintende Menno, die ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst de gelijkmaker, 2-2. Een goede opsteker na de tegenvaller op het eind van de eerste helft. Voetballend gezien was wel duidelijk dat Nieuwenhoorn beschikt over individueel beter voetballende spelers maar De Meeuwen ging er vandaag als team voluit voor en bleef hard werken tot de laatste minuut en strijden voor elke meter. Vijfentwintig minuten nog voor het einde een tegenvaller voor de thuisploeg, Delano moest met een blessure het veld af en werd vervangen door Alfaro. Afwisselend zochten beide ploegen de aanval, in de 73ste minuut een scherpe voorzet door Jordan vanaf links het doelgebied in, Mike raakt de bal bij de eerste paal en scoort zo de 3-2. Met nog tien minuten te spelen verlaat Yannick (M) het veld, hij heeft zich helemaal leeg geknokt en wordt vervangen door Gennaro. Er volgt nog een spannende slotfase waarin de bezoekers alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren, verschillende keren gooit Nieuwenhoorn de bal hoog voor maar Stijn heerst in de lucht en kopt alles weg. Bibberen is het bij een corner als Jesse de bal maar net bij de paal onder controle krijgt. Aan de andere kant wordt de doorgebroken Menno wegens buitenspel afgevlagd, het thuispubliek uit zijn twijfels over de juistheid van deze beslissing. Drie minuten voor tijd een hoge voorzet voor het Meeuwendoel, met een prachtige omhaal schiet een Nieuwenhoorn aanvaller raak maar ook nu wordt er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Het blijft spannend en er wordt veel tijd bij getrokken maar uiteindelijk wordt er afgefloten en wordt de 3-2 over de streep getrokken. Iedereen hard gewerkt en fel gestreden, een mooie overwinning voor het team en het publiek na de tegenvallende wedstrijd van vorige week. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Nieuwenhoorn 3-2

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Yannick Melis, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Mike van Schaardenburg, Menno de Nooijer, Jordan Francke en de reserves Gennaro Eikehout, Alfaro Pentury, Ruben Boogaard en Milan Tevel.