In de eerste wedstrijd na de winterstop spelen de nummers één en twee van deze competitie voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. De Meeuwen heeft een voorsprong van zes punten op Nieuwdorp, de Zuid-Bevelandse ploeg lijkt dan ook alleen met winst iets op te schieten. Trainer Daan Eikenhout kon voor deze westrijd geen beroep doen op Yannick Melis (Vakantie), Robin Dek (Blessure aan zijn bovenbeen) en de al langer geblesseerde Kevin Janse (Liesblessure).

Vanaf de aftrap is het meeste balbezit voor de thuisploeg en dat levert ook een paar kansjes op voor Gennaro, twee keer is het Alfaro die met een goede verre trap de bal peerfect op maat aflevert. Menno schiet op doel maar de bal gaat over. Na een kwartier spelen een uitval en de eerste kans voor Nieuwdorp. Daarna is het weer De Meeuwen die het spel bepaalt, na een goed genomen corner kopt Maas de bal goed in bij de tweede paal maar hij krijgt de bal niet over de doellijn. De wedstrijd lijkt niet echt op gang te komen in de eerste wedstrijd na de winterstop, het komt wat rommelig over met veel balverlies en ook de scheidsrechter onderbreekt het spel vaak doordat hij moet fluiten voor veel kleine overtredingen. Vlak voor rust nog een goede kans voor Menno maar geen doelpunt dus met 0-0 wordt de kleedkamers opgezocht voor de thee.

Na de rust heeft De Meeuwen de harde zuidenwind tegen waardoor Nieuwdorp wat meer naar voren speelt. Na een kwartier in de tweede helft is het Jordan die goed doorgaat op rechts en de bal hard en laag voorzet. De bal gaat via een verdediger van Nieuwdorp over de lijn en zet De Meeuwen daarmee op een verdiende voorsprong. Even later wordt Gennaro gewisseld voor Pim die nog een paar mooie acties laat zien. Een kwartier voor tijd nog een wissel, Dylan komt er in voor Erwin. Nieuwdorp dat tot dan toe niet zo heel veel heeft laten zien probeert nu toch wat meer druk te zetten en wat meer de aanval te zoeken. Een vrije trap van zo’n 25 meter gaat maar net over. Ook De Meeuwen heeft op het laatst nog een goede kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar het overzicht wordt niet goed bewaard en het blijft 1-0 waarna de scheidsrechter affluit. Winst en nu negen punten voorsprong op de nummer twee.

Jesse Kerkhove, Erwin Huibregtse, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Ricardo Bambagt, Jordan Francke, Mark Roelse, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Menno de Nooijer, Alfaro Pentury, en reserves Dylan Janse, Casper Willeboordse, Pim Francke.