Sport

Vandaag in de wedstrijd tegen MZC’11 veel overeenkomsten met de wedstrijd van vorig jaar. Vanwege de coronamaatregelen geen publiek en ook het grijze weer leek veel op dat van vorig jaar al regende het toen nog harder. Groot verschil is dat de tegenstander toen onderaan bungelde en nu bovenaan staat. In een zwakke wedstrijd werd De Meeuwen weggespeeld wat een 1-4 verlies opleverde. In onderstaande opstelling probeerde de thuisploeg een beter resultaat op de groene mat te leggen, zonder de geblesseerde Erwin, Niels speelde in zijn plaats.

Gelijk vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat De Meeuwenspelers geen zin hadden in een herhaling van vorig jaar, ze zaten kort op de bal en de tegenstander werd weinig ruimte gegeven. Het scherpe spel leverde Menno al snel een gele kaart op maar dat was voor hem geen belemmering om meer ingehouden te spelen, hij ging voluit de strijd aan. Door het scherpe spel van beide ploegen was er maar heel weinig ruimte en kwamen er weinig grote kansen. De bezoekers waren wel beter en rustiger aan de bal en ze hadden daardoor meer controle over het spel, bij De Meeuwen was het net iets te gehaast. Het grootste gevaar voor beide doelen kwam nog uit corners en een paar afstandsschoten maar de keepers kwamen hierdoor niet in de problemen. Een goed schot van Wessel werd door de keeper over het doel getikt. Vijf minuten voor rust een vrije trap voor de thuisploeg die snel werd genomen. De bal kwam bij een MZC speler terecht en de bezoekers schakelden razendsnel om. Bij De Meeuwen stond de organisatie even niet goed en de uitkomende Jesse werd omspeeld en de bal in het doel geschoven, 0-1. Een paar minuten later werd het met een goed uitgespeelde aanval van MZC zelfs 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. In de rust werd Menno gewisseld en kwam Vincent er in. Er kwam duidelijk meer ruimte op het veld en de ploeg uit Zierikzee had niet meer dezelfde controle als voor de rust. De Meeuwen was meer aan de bal en het spel speelde zich meer op de helft van MZC af. Vijf minuten na de rust werd de diepgaande Wessel in het strafschopgebied onderuit gehaald door de keeper en floot de scheidsrechter voor een penalty die door Vincenzo goed werd benut, 1-2. Van het goede spel in de eerste helft van MZC was weinig meer over, de thuisploeg was beter aan de bal al leverde dat geen echt grote kansen op, een goed schot van Delano ging maar net naast. Wessel werd vervangen door Mike. Bij een mooi opgezette Meeuwenaanval speelde Delano de bal de bal in op Jordan die tikte de bal handig door naar de achter hem staande Vincent die vervolgens de bal beheerst in het doel schoof, 2-2. Beide ploegen gingen nog in de aanval om de winst binnen te halen, grote kansen kwamen er niet maar het was wel spannend. Zo kopte een MZC speler over en werd Delano in het strafschopgebied neergehaald, de scheidsrechter gaf de thuisclub echter geen tweede penalty. Vlak voor tijd kwam Teun er nog in voor Gennaro en MZC eindigde de wedstrijd met tien man omdat een speler rood kreeg. Voor De Meeuwen een knap punt na een 0-2 achterstand, mede door een goede inzet en instelling van het hele team.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Niels Sanderse, Gennaro Eikenhout, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Wessel van der Stel, Jordan Francke en Menno de Nooijer en de reserves: Nout de Waele, Mike van Schaardenburg, Teun Steketee, Vincent Heeren en Luciano Lorello.