In vergelijking met de wedstrijd van vorige week waren Yannick (v/d W) en Max weer aanwezig maar zij begonnen op de reservebank, de vorige week uitgevallen Jordan speelde niet vanwege een hamstring blessure. Dat leverde een bijna zelfde opstelling op als vorige week maar nu dus geen Jordan maar Kevin in de voorhoede.

Voor aanvang van de wedstrijd was er één minuut stilte vanwege het overlijden van De Meeuwen jeugdleider Peter Bor. Een zeer matige opening van het duel, beide ploegen leden veelvuldig balverlies en het duurde een kwartier voordat de thuisploeg het eerste kansje kreeg. De keeper van MZC moest een schot van Kevin loslaten maar Delano kon vanuit een moeilijke hoek niet profiteren. Waar De Meeuwen bleef grossieren in balverlies en slechte passes kregen de bezoekers meer grip op het spel en gingen beter voetballen. Dat leidde nog niet tot grote kansen maar een penalty, na een half uur spelen, hielp de bezoekers over het dode punt, 0-1. Zeven minuten later betekende een indirecte vrije trap in het zestien meter gebied de 0-2 wat ook de ruststand was. Na rust werd er door De Meeuwen geen bal meer goed geraakt of overgespeeld en konden de bezoekers vrijuit voetballen. Tien minuten na rust verliet Kevin het veld en kwam Max er in. Een volkomen verkeerde terugspeelbal werd goed afgestraft en betekende de 0-3. Jordi komt er in voor Gennaro. In de minuten die volgen mag MZC’11 vrijuit aanvallen en ze krijgen een paar uitgelezen mogelijkheden om de score verder op te voeren maar die worden gemist. Uiteindelijk, in de 73ste minuut, gaat de bal er dan toch in en wordt het 0-4. Stijn verlaat het veld en Yannick (v/d W) komt er in. De bezoekers geloven het wel en De Meeuwen weet nog een paar aanvallen te produceren, uit een penalty wordt het dan nog 1-4. Afgedroogd is vanmiddag misschien niet het juiste woord maar De Meeuwen beleefde vandaag een kansloze middag tegen een ploeg die nog geen punt had gehaald en ze kwamen met de uitslag van 1-4 nog goed weg.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Stijn Luteijn, Alfaro Pentury, vincenzo Lorello, Dennis tukker, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Kevin Janse en de reserves Max Dagevos, Yannick van de Woestijne en Jordi Hamelink.

Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-MZC’11 1-4