De eerste periode van trainingen en oefenwedstrijden zijn bedoeld om iedereen wedstrijdfit te krijgen. Hoeveel speelminuten er dan in de oefenwedstrijden worden gemaakt hangt af van iemands fysieke gesteldheid. Verschillende spelers ontbraken vandaag vanwege blessures, vakantie, werk of festival bezoek en onderstaande spelers werden de grasmat opgestuurd.

Ook vandaag weer een Belgische tegenstander die op hetzelfde niveau, 2de klasse provinciaal, uitkomt als de tegenstander van vorige week. Toch voetbalde Fc Goalgetters wel iets beter dan de tegenstander van vandaag al kan dat ook te maken hebben met de korte nachtrust die ze hadden gehad. Ze verblijven een paar dagen in Domburg en waren daar vannacht flink op stap geweest. In de openingsfase voor beide ploegen balbezit maar geen echte aanvallen of kansen. Dat veranderde voor de thuisploeg na tien minuten spelen, binnen een tijdsbestek van vijf minuten werden drie zeer goede kansen bij elkaar gespeeld maar dat leverde geen doelpunt op. Een lekkere pass van Maas door het midden kwam bij Delano die Menno goed aanspeelde maar die wist de kans niet te verzilveren. Even later was de kans voor Abdul na weer een fijne pass van Maas, alleen voor de keeper schoof Abdul de bal met zijn linkerbeen naast het doel. De derde kans was voor Maas zelf na een goede voorzet van Vincenzo maar opnieuw geen doelpunt. Na deze fase ging de wedstrijd weer meer gelijk op zonder dat er grote kansen waren, keeper Jesse had dan ook niet veel te doen. Een aanval vlak voor rust  “uit het boekje” betekende de 1-0. Vincent plaatste de bal op Menno en die speelde Delano aan die de bal keurig in de hoek schoof. Vincenzo, Vincent, Abdul en David, die een goede wedstrijd speelde, bleven achter in de kleedkamer en de vervangers waren: Teun, Milan Gino en Jur. De laatste verspeelde aan het begin van de tweede helft de bal waardoor zijn tegenstander kon scoren, 1-1. In de tweede helft lag het tempo niet al te hoog maar de thuisclub was over het algemeen de betere ploeg en dat wisten ze nu beter in doelpunten uit te drukken. Uit een goede pass van Milan schoot Menno eerst nog over maar een paar minuten later was het wel raak. Jur onderschepte de bal goed en speelde die naar Gennaro, die bereikte met een prachtige lange bal de in de diepte sprintende Gino die het beheerst, alleen voor de keeper, goed afmaakte, 2-1. Voor zijn doen zagen we Menno vanmiddag zeer vaak de bal koppen en uit, weer, een goede voorzet van Milan kopte hij van dichtbij de 3-1 tegen de touwen. Met nog een half uur op de klok kwam Youri er in voor Niels. Bij weer een fraai opgezette aanval door Milan kwam de bal via Menno bij Gino terecht die zijn tweede van de middag maakte, 4-1 wat tevens de eindstand was. De bezoekers probeerden toch nog een keer aan te zetten en ze kregen twee goede kansen maar wisten niet te scoren. Pim kwam er nog in voor Gennaro en Abdul speelde de laatste tien minuten nog mee als vervanger van Menno maar doelpunten vielen er niet meer te noteren.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, David Wattel, Vincent Heeren, Delano Langezaal, Abdul Aishan en Menno de Nooijer en de reserves: Jur Brasser, Teun Steketee, Milan Feleus, Gino Breuer, Youri Schroevers en Pim Francke.