Na een paar uitwedstrijden vandaag weer eens een keer voetballen op het eigen sportpark, waar het normaal gesproken nog wel eens wil waaien was het nu windstil maar viel er bijna de hele wedstrijd een druilerige regen. Met als tegenstander Hellevoetsluis die we niet vaak tegenkomen in de competitie, in het seizoen 2015/2016 ging de thuiswedstrijd verloren met 1-2. Delano was weer fit verklaard en die stond dan ook op zijn vertrouwde positie op het middenveld. Voorin stond Jordan op links en Yannick (M) op rechts, u ziet het in de opstelling hieronder.

Gelijk vanaf het begin waren het de bezoekers die met goed en snel voetbal ten aanval trokken en De Meeuwen op de eigen helft vastzetten. Daar kwamen ook een paar goede aanvallen uit voort met o.a. een hoge voorzet en een schot van dichtbij waarop Jesse nog net knap redding kon brengen. Eindelijk leek ook de Meeuwen aan een aanval toe te komen maar er werd balverlies geleden, Hellevoetsluis schakelde razendsnel om en na een goed uitgevoerde aanval werd de bal met een mooi lobje over Jesse geschoten en was de stand 0-1. De tegenstander zat er kort bovenop en de eigen middenvelders liepen te kort bij elkaar zodat er te weinig ruimte was om de bal vanuit de verdediging naar een eigen speler te spelen. Hellevoetsluis kon het eigen hoge tempo uiteindelijk niet volhouden en er kwam wat meer ruimte op het veld, dat leverde Menno een schietkans op. Na een half uur spelen een zette Yannick (v/d W) een fraaie dubbele één-twee op waarna hij zelf vrij voor de keeper kwam te staan, zijn schot ging echter net aan de verkeerde kant langs de paal. Voor de thee van beide ploegen nog een paar aanvallen maar dat leverde geen doelpunt op. Gelijk na de rust een ander wedstrijdbeeld, de Zoutelandse ploeg gaf vol gas op jacht naar de gelijkmaker en Hellevoetsluis werd in de eigen “16” vastgezet. Het eerste waarschuwingsschot was van Maas maar dat ging net over. Jordan mocht na zijn zelf genomen corner nog eens uithalen maar zijn schot smoorde in de drukte van spelers, het daarop volgende schot van Menno werd een prooi voor de keeper. Het wachten was op de gelijkmaker, die kwam uit een goed genomen vrije trap van Dennis. Na dit eerste aanvalsgeweld van de thuisclub ontstond er weer enorm veel ruimte op het veld en beide ploegen trokken om de beurt ten aanval. De Meeuwen had wel iets meer balbezit maar bij Hellevoetsluis werden de ballen vaak net iets zuiverder gespeeld zodat ze op de counter gevaarlijk waren. Beide ploegen gingen voor de winst en kregen nog kansen waardoor het duel aantrekkelijk en spannend was. Tien minuten voor tijd kwam Jordi er in voor Yannick (M) en voltrok zich een spannende slotfase. Hellevoetsluis bleek door te drukken met twee goede kansen in de slotfase maar Jesse bracht knap redding en het andere schot ging van dichtbij over. In de lange blessuretijd die volgde trok De Meeuwen nog alle registers open, dat leverde nog een corner op waaruit Vincenzo over kopte en twee vrije trappen maar het net werd niet gevonden waardoor 1-1 de terechte eindstand was. Het Meeuwenmiddenveld kon vandaag niet zo zijn stempel op de wedstrijd drukken als eerder, er werd vaak net te lang gelopen met de bal en te lang gewacht met de pass zodat de tegenstander de bal kon onderscheppen. De inzet van alle spelers was wel goed, er werd gestreden voor de punten en omdat dit voor beide kanten gold werd het een aantrekkelijke voetbalmiddag met spannende momenten voor beide doelen. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Hellevoetsluis

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Jordan Francke, Menno de Nooijer, Yannick Melis en de reserves Jordi Hamelink, Sjoerd Melis, Ricardo Bambagt en Yoeri Meijer.