Vanmiddag de derde wedstrijd in de poulefase van de beker met als tegenstander het in de 1ste klasse spelende GRC’14, om een ronde verder te raken moet De Meeuwen winnen. Stijn viel vorige week uit en kan nog niet spelen, Menno begint op de bank en zal zijn eerste minuten maken. In onderstaande opstelling zien we 3,5 verdediger, bij balbezit gaat Dennis mee naar voren. Aan de andere kant geldt dat op het middenveld voor Max, hieronder ziet u de namen.

Gelijk vanaf de aftrap is duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Eerst trekt de thuisploeg ten aanval wat een schot van Dennis en twee corners oplevert en daarna volgen een paar aanvallen van de bezoekers. Zo golft het spel heen en weer maar echt grote kansen zijn er nog niet. Na een half uur spelen een goede fase van De Meeuwen wat vier corners op rij oplevert maar gescoord wordt er niet. Gelijk daarna een grote kans voor GRC maar het is Dennis die, met een reddende actie, tegen het net vliegt en niet de bal. De daarop volgende corner wordt goed door Jesse weggetikt. Aan de andere kant een schot van Jordan dat door de keeper naast getikt wordt en dan nog een knappe redding van Jesse op een kopbal van dichtbij. Wel kansen maar geen doelpunt en zo lijkt de rust er aan te komen met een 0-0 stand. Vlak voor rust echter een vrije trap die door Vincenzo wordt genomen. In de hele wedstrijd weet De Meeuwen maar weinig luchtduels te winnen maar deze ene keer wint Robin, hij kopt door en de bal valt voor de voeten van Maas, die de bal in één keer goed over de voor zijn doel staande keeper schiet, 1-0. In de tweede helft gaat alles een stapje feller en zijn het de bezoekers die meer balbezit hebben, vooral aanvallend hebben ze een paar goede voetballers rondlopen maar De Meeuwen staat vandaag zeer goed op het middenveld en in de verdediging. Gennaro komt er in voor Robin en met nog vijftien minuten te spelen Menno voor Delano. GRC probeert de druk op te voeren en krijgt een paar corners maar geen grote kansen, De Meeuwen probeert het via een paar uitvallen maar ook hier geen echt grote kansen meer. Met nog tien minuten op de klok komt Yannick (M) er in voor Jordan, de wedstrijd wordt vakkundig “doodgemaakt” en vanuit een gesloten verdediging wordt de 1-0 over de finish getrokken. De Meeuwen mag door naar de volgende ronde van het bekertoernooi, volgende week begint het echte werk met de uitwedstrijd tegen Walcheren.

voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Vincenzo Lorello, Dennis Tukker , Maas Boogaard, Yannick van de Woestijne, Max Dagevos, Delano Langezaal, Robin Dek, Jordan Francke en de wissels Gennaro Eikenhout, Menno de Nooijer, Yannick Melis en Pim Francke.

Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-GRC’14 1-0