Voor het eerst in haar geschiedenis mocht De Meeuwen aftrappen in de 1ste klasse van het zaterdagvoetbal, die aftrap werd verricht door de burgemeester van de gemeente Veere, dhr. Rob van der Zwaag. Volgens trainer Daan Eikenhout was de groep niet extra gespannen voor dit duel en had men juist zin om aan de competitie te beginnen na een lange periode van voorbereiding. Robin Dek was weer fit zodat in de sterkste (4-3-3) opstelling kon worden gestart zoals u hieronder ziet:

Beide ploegen begonnen enigszins voorzichtig aan de wedstrijd, wel werd de aanval gezocht maar erg veel kansen leverde dat nog niet op. Na twintig minuten spelen zat de thuisploeg weer eens in zo’n fase dat men de bal niet naar voren kwijt kan omdat daar te weinig wordt bewogen. De bal wordt dan van verdediger naar verdediger gespeeld en het levert niks op. Forum Sport kwam steeds beter in het spel en ze hadden een paar mooie aanvallen achter elkaar. Bij een goed schot kon Jesse de bal nog net naast het doel tikken en de daarop volgende corner werd door Maas van de doellijn gehaald. Het daarop volgende schot ging maar net naast. Vijf minuten later was het dan toch raak, een vrije trap van net buiten de “16” werd van richting veranderd en verdween in het doel. Pech voor De Meeuwen maar op dat moment wel verdiend. Vlak voor rust kreeg Robin nog een kansje na een voorzet van Menno maar hij stond net iets te ver naar buiten voor een goede poging. Ook voor Forum Sport nog een kans maar het puntertje ging net naast. Na de rust had De Meeuwen de wind in de rug en dat was goed merkbaar, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Forum Sport met na een paar minuten al een gevaarlijk schot van Delano, gered door de keeper, en een schot van Robin dat net naast ging. Een verre ingooi van Erwin werd doorgekopt door Robin maar die bereikte net Jordan niet. Zo werd er wel aangevallen en speelde het spel zich op de helft van Forum Sport af maar het leverde geen doelpunt op terwijl er toch best kansen waren. Na 67 minuten spelen ging Yannick M er af en werd vervangen door Kevin, enkele minuten later werd Jordan vervangen door Jesper. Na 83 minuten spelen trok Forum Sport voor de eerste echte keer ten aanval maar het was wel gelijk raak, een aanvaller omspeelde een paar Meeuwen spelers en schoot vlak naast de paal raak. 0-2 en de wedstrijd was gespeeld, daarna volgen nog een paar aanvallen van de ploeg uit Voorburg en moest Jesse nog een goede redding verrichten om de 0-3 te voorkomen. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Forum Sport

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Yannick Melis, Menno de Nooijer, Jordan Francke en de reserves: Kevin Janse, Jesper de Vlieger en Gennaro Eikenhout.