Het begin van mijn verslag schrijf ik altijd voor de wedstrijd, toen de wedstrijd tegen Den Bommel er, enkele weken geleden, aan zat te komen kon ik dan ook melden dat de ploeg met het beste doelsaldo (nu +11) het op moest nemen tegen de ploeg met het slechtste doelsaldo (nu -23) in de tweede klasse E. Het doelsaldo van De Meeuwen heeft echter in de afgelopen weken een flinke knauw gekregen maar met het verlies van Arnemuiden en het gelijkspel van Oostkapelle afgelopen weekend staat de ploeg uit Zoutelande er net één doelpunt beter voor dan de eerder genoemde achtervolgers. Opmerkelijk is het doelsaldo van runner-up Fc Axel van maar +3, deze ploeg staat, net als Oostkapelle zes punten achter op de koploper met één wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd tegen SSV had enkele geblesseerde spelers opgeleverd, Ricardo was aan zijn knie geblesseerd geraakt en op zijn plaats speelde Martijn. Ook Yannick Melis en Robin Dek waren niet van de partij, daarom stond Dylan Janse in de basis als rechtsvoor in een 4-3-3 systeem zoals u hieronder ziet.

Vanaf het begin van de wedstrijd zochten beide teams de aanval, we waren nog maar zeven minuten onderweg of Menno draaide zich knap vrij op rechts en hij gaf een afgemeten voorzet op Kevin die vlak op de doellijn raak kon tikken. Na het doelpunt was het meer Den Bommel dat op de helft van De Meeuwen speelde en tot aan het zestien meter gebied deden ze dat goed maar ze werden er niet echt gevaarlijk mee. Het was de thuisploeg die met uitvallen de beste kansen kreeg zo schoot Kevin maar net over. Links aan de zijlijn kreeg Delano de bal aangespeeld met zijn rug naar het doel en twee man als bewaker maar hij draaide zich schitterend vrij en legde de bal panklaar voor Dylan die de bal alleen maar hoefde te raken om te scoren, 2-0. Vlak voor rust nog een vrije trap voor Den Bommel maar die ging over. Ook kort na rust was het eerste kansje voor Den Bommel maar Jesse zat er goed bij en de bal ging naast. Steeds meer is het een zeer hardwerkend en goed spelend De Meeuwen dat het spel dicteert. Ook de 3-0 is een mooi uitgespeelde goal, een afgeslagen corner komt terug bij Kevin, die speelt in op zijn broer Dylan en Jordan maakt het af. Ook Jesse komt nog een keer in actie en redt goed. Er volgen nog een paar mooie aanvallen van de thuisploeg o.a. een mooie voorzet van Dylan die met een mooie duik net niet in het doel wordt gekopt door Delano. Even later is het Dylan die de 4-0 maakt op aangeven van een goed spelende Jordan. In het laatste kwartier volgen nog een paar wissels. Jordi voor Erwin, Pim voor Alfaro en Nino voor Kevin. De Meeuwen valt aan maar scoort niet meer, Pim schiet nog een keer op de paal. De complimenten voor alle spelers, iedereen hard gewerkt en goed en geconcentreerd gespeeld tot het einde.

Een prima voetbalavond voor de ploeg uit Zoutelande, het ziet concurenten Arnemuiden en Axel verliezen!!

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Erwin Huibregtse, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Delano Langezaal, Dylan Janse, Menno de Nooijer, Kevin Janse en reserves: Milan Tevel, Jordi Hamelink, Pim Francke, Nino Cijvat en Dylan Schroevers.