Sport

Als we de cijfers van De Meeuwen op de ranglijst bekijken is duidelijk dat er te weinig wedstrijden worden gewonnen, slechts twee. Er wordt maar moeizaam gescoord en er wordt vaak gelijk gespeeld. Bij de tegenstander van vanmiddag zien we meer uitersten, meer voor- en tegendoelpunten, meer winst- en verliespartijen en voor de wedstrijd van vanmiddag nog geen gelijkspel. Zagen we voor de winterstop De Meeuwen in de tweede helft een paar keer sterk terug komen, nu is het andersom, richting einde van de wedstrijd wordt er steeds meer ruimte weggegeven. Dat is ook makkelijk te verklaren omdat verschillende spelers conditioneel niet topfit zijn, ze komen te snel terug na blessures of corona en dat laat zich op het eind van de wedstrijd voelen. Een kritische noot valt er vandaag nog te richten aan de supporters die vandaag thuisbleven omdat ze niet dachten punten over te houden aan de wedstrijd in Bruinisse, daarmee steun je je ploeg zeker niet. Alfaro was afwezig en Teun en Vincent mochten wat wedstrijdritme opdoen bij het tweede. Uit de elf fitste spelers werd onderstaand elftal opgesteld, de reserves op de bank waren ook niet helemaal fit wat uiteindelijk nog een rol speelde in deze wedstrijd.

De ploeg die vandaag weet te winnen slaat een belangrijk gaatje naar de onderste ploegen en dat was merkbaar aan het spel, beide ploegen speelden nerveus met veel balverlies. Geen van de teams kon de wedstrijd onder controle krijgen al was de balcontrole bij de bezoekers wel iets beter. Het spel speelde zich wel meer af op De Meeuwenhelft omdat Bru de harde en strakke wind in de rug had, ze speelden de bal echter vaak te hard zodat die over de achterlijn ging of te onzuiver zodat die over de zijlijn waaide. Jesse moest een keer redding brengen en een schot van Maas ging over maar verder viel er niet veel doelgevaar te noteren. Door de betere balcontrole bij De Meeuwen konden ze zich steeds beter onder de druk van de thuisclub uit voetballen. Daarbij werd vaak de op linksvoor spelende Kevin gezocht die vandaag één van de meer balvaste spelers was en ook een paar goede acties liet zien. Zo had hij een goede balaanname na een verre pass van Maas, hij speelde zijn tegenstander uit en gaf hard en laag voor. De bal werd van dichtbij ingeschoten door de goed opgestelde Menno, 0-1. Menno was sterk aan de bal, hij controleerde een moeilijke pass van Delano goed, draaide weg bij twee tegenstanders en schoot hard raak, 0-2. Een paar minuten later krijgt een Bruse Boys speler zijn tweede gele kaart na een overtreding op Delano en mag vertrekken. Voor de thuisploeg blijft er geen andere keus over dan opportunistisch te gaan spelen en dat doen ze dan ook, bijna elke bal gaat hard en hoog naar voren. Die speelwijze heeft ook nog succes een aanvaller van Bruse Boys wordt aangespeeld en schiet van net buiten het zestien metergebied hard raak, 1-2. Even later komen de bezoekers goed weg dat Jesse paraat staat anders was de ruststand 2-2 geweest. Na de thee hebben de bezoekers de harde wind in de rug en wordt de thuisploeg op eigen helft vastgezet. Het levert een paar corners en vrije trappen op en een paar schoten van Wessel, Maas en Menno. Bij een scrimmage voor het doel wordt de bal zelfs over de doellijn gewerkt maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af omdat Jur de bal tegen zijn bovenarm krijgt.

Volgens bovenstaande foto lijkt het er echter sterk op dat Jur de bal op zijn bovenarm krijgt als de bal de doellijn al gepasseerd is maar dat is moeilijk te zien en voor de scheidsrechter natuurlijk helemaal niet te constateren. Dit moment is ook een keerpunt in de wedstrijd, bij de bezoekers loop de energie (weer) weg en de thuisclub krijgt steeds meer en beter balbezit. Wessel en Mike worden vervangen door Jordan en Robin maar het is goed te merken dat beiden niet echt fit zijn, ze geven het Meeuwenteam weinig meer energie. Bruse Boys schiet de bal steeds snel naar voren en steeds vaker vinden ze daarbij een vrijstaande aanvaller omdat De Meeuwenverdediging een gaatje laat vallen. Zo is het in de zeventigste minuut raak voor de thuisclub en wordt een aanval goed afgerond, 2-2. Sjoerd komt er in voor Kevin. Beide ploegen proberen nog voor de winst te gaan waarbij Menno voor De Meeuwen het gevaarlijkst is maar het is Jesse met twee fantastische reddingen die er voor zorgt dat er één punt mee naar Zoutelande gaat. Vlak voor het eindsignaal komt Nout er nog in voor Menno.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Jur Brasser, Maas Boogaard, Gennaro Eikenhout, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Kevin Janse, Delano Langezaal, Wessel van der Stel en Menno de Nooijer en de reserves: Robin Dek, Jordan Francke, Sjoerd Melis, Nout de Waele en Stijn de Visser.

Klik HIER voor de foto’s