De statistieken en prognoses zagen er somber uit voor de ploeg uit Zoutelande. Er reizen meestal flink wat supporters mee naar de uitwedstrijden maar op de eerste zaterdag van oktober, voor De Meeuwen altijd een uitwedstrijd op deze dag, is dat minder. Dan is namelijk de finish van de Kustmarathon in de Langstraat van Zoutelande en sommigen blijven dan thuis om te kijken of te helpen bij dit evenement. De thuisblijvers hebben ook gelijk want in 2013 was het de laatste keer dat er tijdens deze Kustmarathonuitwedstrijd werd gewonnen, daarna was er enkel verlies. Daarbij kon trainer Nieuwenhuise ook niet de sterkste basiself opstellen waar hij de laatste weken steevast mee begon. Spelverdeler Delano haakte af met een enkel blessure en spits Robin raakte op het laatst van de wedstrijd van vorige week geblesseerd aan zijn hamstring en zal voorlopig niet in actie komen. Jordan is de logische vervanger van Delano en Kevin begon in de basis als linksvoor. Ook voor Yannick (M) een basisplaats als rechtsvoor en voor Max als rechtsachter, u ziet de complete opstelling op het plaatje hieronder.

De thuisploeg begon voorzichtig aan de wedstrijd, ze speelden de bal achterin in laag tempo rond en dan opeens kwam er een lange bal naar voren. Die lange bal naar voren was over het algemeen onzuiver en zo kwam het balbezit en het initiatief bij De Meeuwen terecht. Dat leidde in de tiende minuut tot een goed schot van Menno maar de bal was net naast het doel. Één minuut later plaatst Menno de bal opzij naar het Mike maar zijn schot gaat net naast. Zo lag de actie bij De Meeuwen en bij balverlies werd de bal regelmatig onderschept door een goed spelende Yannick (v/d W), de thuisploeg moest het hebben van een snelle uitval maar dat leverde nog geen grote kansen op. Hierop volgde nog een bijna kans voor Menno maar hij kon net niet bij de bal na een goed genomen vrije trap van Maas. Een goed eerste half uur dus van de ploeg uit Zoutelande, ook een paar kansjes maar geen doelpunt. In de fase die hierop volgde werd er in korte tijd opeens drie keer zeer simpel en slordig balverlies geleden door de groen/witte formatie, het hielp de thuisploeg in het zadel en die profiteerden daar goed van. Verschillende aanvallen volgden  en na een corner werd er van dichtbij op de paal geschoten, de bal rolde over de lijn tegen de andere paal en stuitte daarna het veld weer in waarna Jesse de bal kon oprapen. Vlak voor rust volgde er herstel voor De Meeuwen en kregen ze weer meer controle, Vincenzo zette voor en Menno probeerde met een omhaal te scoren maar miste net de bal. Een leuke eerste helft met voor beide ploegen wat kansen maar geen doelpunten. In de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste helft al werden de ruimtes wel wat groter. De Meeuwen dat voetballend de aanval zoekt en Bruse Boys dat in de omschakeling snel richting Meeuwendoel gaat en probeert te scoren. Voor De Meeuwen levert dat een paar kansjes op via en voor Menno, zo kopt hij naast uit een vrije trap van Dennis en de thuisploeg wordt gevaarlijk bij een aantal corners en vrije trappen die ze mogen nemen vlak buiten de “16”, ook claimen ze nog een penalty maar de scheidsrechter ziet er niks in. Met een fraaie bal weet Kevin Yannick (M) net niet te bereiken en een kopbal van Vincenzo gaat over. Aan de andere kant hobbelt de bal na een corner vlak voor het Meeuwendoel langs en is er geluk dat er geen Bruse voet in de buurt is. De Melissen wisselen elkaar af, Sjoerd komt er in voor Yannick. Voor Kevin is even later een fraai gekruld schot dat net over gaat zijn laatste wapenfeit hij wordt vervangen door Jordi. Vlak voor tijd gaat bij een corner voor de thuisploeg alles naar voren, in het drukke strafschopgebied valt de bal voor de voeten van Dennis. Die rost de bal naar voren maar wel geplaatst, precies in de voeten van Menno. Die heeft al veel energie in de wedstrijd gestoken maar heeft blijkbaar nog over. Hij ontvangt de bal vlak voor de middenlijn en sprint op volle snelheid richting het doel van Bru. Met drie aanvallers, links Sjoerd en rechts Jordan, mogen ze op het doel af en de twee verdedigers moeten een keuze maken. Menno kiest voor Jordan en speelt hem goed aan, die schiet de bal, net binnen de “16”, hard en zuiver langs de keeper, 0-1. Bruse Boys probeert de schade nog te herstellen met een paar aanvallen maar echt gevaarlijk wordt het niet meer, Ricardo komt er nog in voor Jordan waarna de scheidsrechter affluit na een laatste aanval van de thuisploeg. De hele wedstrijd een prima inzet en een hardwerkend en goed voetballend middenveld met Yannick, Maas en Jordan, ook centraal achterin voor Vincenzo en Mike een dikke voldoende. Eindelijk konden de meegereisde supporters weer eens juichen na een Kustmarathonuitwedstrijd! Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Bruse Boys-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Maas Boogaard, Kevin Janse, Menno de Nooijer, Yannick Melis en de reserves Sjoerd Melis, Jordi Hamelink en Ricardo Bambagt.