Sport

In de laatste wedstrijd van de voorbereiding bracht Meeuwentrainer Daan eikenhout zijn sterkst mogelijke team in het veld, dat blijkt vooral in de voorhoede nogal puzzelen. Robin Dek is daarin nog niet aanwezig maar hij trainde deze week al wel voorzichtig een uurtje mee. Het leverde onderstaande opstelling op:

Beide ploegen gingen verder waar ze afgelopen dinsdag mee waren geëindigd, sportief en aanvallend voetbal. De eerste goede aanval was van Meeuwenzijde, Maas, die een goed wedstrijd speelde, gaf de bal op Menno aan de linkerkant. die gaf goed voor maar de bal schoot net voor Jordan langs. Even later een diepe bal op Menno, die dacht op de keeper af te gaan maar hij werd tegengehouden. Menno zelf claimde een strafschop maar de scheidsrechter ging daarin niet mee. Daarna was het de beurt aan Arnemuiden dat een paar kansen kreeg, Jesse redde knap op een goed schot en een kopbal ging maar net voorlangs. Er was veel ruimte op het veld en beide ploegen trokken om de beurt ten aanval, in een druk strafschop gebied van Arnemuiden kon Gennaro de bal niet in het doel krijgen, daarna rolde de bal voor de voeten van Delano maar hij wist de Arnemuiden doelman ook niet te passeren. Aan de andere kant bracht Erwin redding op de doellijn na een inzet van een Arnemuiden speler. Vlak voor rust werd Gennaro in het strafschop gebied naar beneden getrokken en floot de scheidsrechter voor een penalty, die werd binnenkant paal ingeschoten door Vincenzo. Hoewel het vlak voor rust was kwamen er toch nog twee kansjes voor De Meeuwen om de score uit te breiden, via Jordan die een goede voorzet op Delano gaf en Menno die voor de keeper kwam maar beiden scoorden niet. Vlak na rust speelde Arnemuiden de bal naar voren, Vincenzo twijfelde of hij in zou grijpen en kwam daarmee te laat. De bal ging naar de linkeraanvaller van Arnemuiden, die gaf goed en hoog voor en de bal werd bij de tweede paal binnen gekopt. Hierna volgde een goede fase van De Meeuwen wat ook een paar mooie aanvallen opleverde maar geen doelpunt. Bij een corner stond Maas helemaal vrij maar zijn kopbal ging naast. Na twintig minuten spelen werden er drie spelers gewisseld: Yannick v/d W, Erwin en Menno er uit en Jesper, Kevin en Jordi er in. Met nog wat aanvallen van beide ploegen ging de wedstrijd naar het einde, Jesse moest nog een keer redding brengen in een 1 op 1 situatie en ook Gennaro kreeg nog een goede kans maar het bleef 1-1. Voor het publiek was het een open en aantrekkelijke wedstrijd maar kritisch bekeken mag je stellen, met nog één week voordat de competitie begint, dat beide ploegen veel kansen weggaven en weinig wisten te scoren. Het had ook 3-3 of 4-4 kunnen wezen, nog één week trainen en dan gaat het volgende week zaterdag weer echt om de punten! Klik op onderstaande lik voor de foto’s.

Fotoalbum Arnemuiden-De Meeuwen Bekervoetbal

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Yannick Melis, Menno de Nooijer, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout en de reserves: Jesper de Vlieger, Kevin Janse, Jordi Hamelink en Stefano Bambagt.