Vandaag de eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding en ook weer eens op echt gras na verschillende wedstrijden op kunstgras te hebben gespeeld. Robin raakte geblesseerd in de warming-up en Yannick van de Woestijne kreeg vandaag een rustdag van de Meeuwentrainer. Dat leverde onderstaande opstelling op:

De eerste helft speelde zich bijna geheel op de Meeuwenhelft af, Zeelandia Middelburg deed alles een stap sneller, had het meeste en het beste balbezit en zocht de aanval. Dat leverde een zevental corners op rij op maar geen echt grote kansen, één keer een vrije kop kans maar die ging over. In de 24ste minuut werd bij een goed uitgespeelde aanval de bal vlak langs de paal gespeeld en Milan was kansloos, 0-1. Zes minuten later kreeg Milan een vrije trap niet goed onder controle en de bal werd van dichtbij ingeschoten, 0-2. Een terechte stand waartegen de thuisclub weinig in te brengen had, spelbepaler Jordan komt nauwelijks aan de bal. Op slag van rust een grote kans van Zeelandia Middelburg om de stand op 0-3 te brengen maar Milan brengt nog net met zijn voet redding. Na de rust komen Stijn en Jesper er in en Kevin en Erwin blijven in de kleedkamer achter, Gennaro gaat rechtsachter spelen en Martijn rechtsvoor. De tweede helft ligt het tempo een stuk lager en zijn beide ploegen gelijkwaardiger, echt grote kansen vallen er dan niet meer te noteren. Op het laatst van de wedstrijd nog een paar kansjes voor de thuisclub maar Menno en Jordan schieten over.

Fotoalbum De Meeuwen-Zeelandia Middelburg

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman,Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Kevin Janse, Menno de Nooijer, Yannick Melis, Jesper de Vlieger en Stijn Luteijn.