Zoutelande Nieuws

Bij het Aardappeldal, tussen Zoutelande en Westkapelle, wordt een nieuwe duinovergang aangelegd door het bedrijf Aquavia uit Sas van Gent. Alleen aan de landzijde wordt één nieuwe trap aangelegd, zoals op onderstaande foto te zien is. 

De twee oude duinovergangen worden gesloopt zodra de nieuwe klaar is en die aan de zeezijde blijven zoals ze nu zijn. Bij de duinovergang wordt ook een fietsenstalling aangelegd. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk tot half juli duren.

Natuurlijk rijst dan de vraag waarom er een nieuwe trap wordt aangelegd en de twee oude afgebroken. Nieuwbouw en onderhoud van de duinovergangen horen onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente Veere, het gebied waarin gewerkt wordt is van Waterschap Scheldestromen en daar moet dan ook vergunning voor worden aangevraagd. De duinovergang links op de foto was dringend aan groot onderhoud toe en de gemeente vroeg hiervoor vergunning aan bij het waterschap. Het waterschap vindt de duinovergangen echter al langere tijd onveilig, het fietsverkeer wordt steeds drukker en ook steeds sneller (e-bike). De aansluiting van de beide duinovergangen op het fietspad ligt bij een scherpe onoverzichtelijke bocht. Daarom is in overleg met de Gemeente Veere gekozen voor de aanleg van één nieuwe duinovergang op een plaats met goed overzicht op het fietspad zodat het oversteken veiliger is.

Indien de werkzaamheden dit vereisen wordt het fietspad afgesloten voor fietsers en voetgangers, voetgangers kunnen hun weg via het pad boven over de duinen vervolgen maar fietsers moeten omrijden. Als alles volgens planning verloopt lijkt dit geval voor Maandag 4 en dinsdag 5 juni!

Fotoalbum aanleg duinovergang Aardappeldal

Update 14-07-2018 aanleg duinovergang Aardappeldal

Update 20-07-2018 aanleg duinovergang Aardappeldal

Update 14-08-2018 Sloop oude duinovergangen