Doordat in de top van de tweede klasse E de laatste tijd door verschillende ploegen punten worden gemorst valt er voor De Meeuwen in de tweede periode nog wat te halen, daarbij speelt ook mee dat in de eerste twee aankomende wedstrijden tegen directe concurrenten wordt gespeeld. Win je zelf dan verliest de concurrentie, dat is de simpele theorie. Aan het trio al wat langer geblesseerde spelers, Dennis, Kevin en Robin kon vandaag ook Jordan worden toegevoegd. Al in de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn liep hij een blessure op, vorige week nog wel de warming-up maar toch niet gespeeld en vandaag maar eens de hele wedstrijd vanaf de kant bekijken om te herstellen. Max was weer hersteld en stond linksback en ook voor Yannick (M) was er een basisplaats, hij stond in de voorhoede met Menno in de 4-4-2 opstelling zoals hieronder te zien.

De openingsfase was voor de bezoekers, ze legden niet alleen de betere combinaties op de mat maar werden ook nog in het zadel geholpen door slordig balverlies en slecht opletten van Meeuwenzijde. Een corner en een goed schot op doel waren het gevolg, het zag er gevaarlijk uit maar het leverde geen doelpunt op. Na negen minuten spelen liet de thuisploeg, vanuit het niets, opeens een flitsende en goed uitgevoerde aanval zien. Yannick (v/d W) ging aan de rechterkant goed door tot bijna op de achterlijn. Zijn strakke, lage en harde voorzet werd door Menno direct op de slof genomen en bij de eerste paal binnen geschoten, 1-0. Voor vvSerooskerke natuurlijk een tegenvaller maar met snelle combinaties probeerden ze de opgelopen schade te herstellen. De trainer had de spelers van De Meeuwen de opdracht gegeven om compact te spelen maar op het middenveld kwam dat niet goed uit de verf daar werd aan de bezoekers te veel ruimte gegeven zodat ze vlot konden combineren en een veldoverwicht hadden. Doordat echter de verdediging er veel scherper bovenop zat dan in de beginfase leverde het betere spel van de bezoekers ook weer geen echt grote kansen op. Na ruim een half uur spelen ging een speler van vv Serooskerke het strafschop gebied binnen met de bal aan de voet, hij werd door een Meeuwenspeler uit balans gebracht maar viel niet. Naar oordeel van de scheidsrechter een penalty die door vv Serooskerke werd benut en zo was de stand weer gelijk. Gelijk na rust voor beide ploegen een paar kansjes, vvSerooskerke had een kans vlak voor het doel en Yannick (M) waagde een poging met een goed schot van afstand. Na deze nog redelijke openingsfase van de tweede helft zakte het spelpeil al snel naar een veel lager niveau, beide ploegen leden veel balverlies en grote kansen waren er niet zodat het voetbal vanwege de stand meer spannend dan goed was. Voor de thuisploeg was er nog een goed schot van Menno en Gennaro schoot vlak langs de verkeerde kant van de paal na een voorzet van Vincenzo. Aan de andere kant elimineerde Vincenzo een doelkans door de bal vlak voor de lijn weg te halen. Het spel van Meeuwenzijde was erg onrustig en de bal werd regelmatig te gemakkelijk ingeleverd, in de 72ste minuut ging Yannick (v/d W) uit het veld en was Alfaro zijn vervanger. De routinier zorgde er met een paar goede passes en een een paar fraaie en op maat afgeleverde lange ballen voor dat het spel van de thuisploeg wat meer verzorgd oogde. Zeven minuten later verliet Gennaro het veld en was Jordi zijn vervanger. vijf minuten voor tijd een vrije trap halverwege de helft van “Seroos” die werd genomen door Maas. Hij gooide de bal bij de tweede paal in het doelgebied en die werd door een verdediger langs de eigen keeper gewerkt, De Meeuwen kreeg zo de voorsprong cadeau, 2-1. Voor de bezoekers nog een paar minuten om de opgelopen schade te herstellen. Ze lieten, zoals bijna de hele wedstrijd, wel beter veldspel zien met snellere en meer accurate passes maar op de rand van de “16” hield het op. Ze probeerden het dan ook steeds vaker met schoten uit de tweede lijn maar steeds als een speler zich had vrijgespeeld zat er tijdens een schot op het laatste moment nog een been van Vincenzo, Maas, Max of Stijn tussen zodat Jesse geen al te moeilijke ballen te verwerken kreeg. Als De Meeuwen onder druk staat is de lange bal op de snelle Menno altijd een gevaarlijk wapen, in de 89ste minuut leek dit tot succes te leiden, een verre trap van Yannick (M) bracht Menno alleen voor de keeper. Hij probeerde de bal over de keeper te tillen maar die kreeg er nog net een hand achter en zo ging de wedstrijd nog niet in het slot. Doordat het spel enkele malen had stilgelegen vanwege blessures volgden nog een paar spannende slotminuten maar vvSerooskerke wist het net niet meer te vinden en de stand bleef 2-1. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-vvSerooskerke

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Yannick Melis, Menno de Nooijer en de reserves Alfaro Pentury, Jordi Hamelink en Wessel van der Stel.