Sport

De laatste keer dat het Zuidersportpark in Terneuzen door de Meeuwen werd bezocht was Jordan “speler van de week” met vier asists. Nu begon hij, na een paar weken blessureleed, op de bank, hij heeft ondertussen de eerste trainingen alweer achter de rug. Ook Alfaro en Menno na lichte blessures op de reservebank waarop Gennaro vrijwillig had plaatsgenomen na een uiterst korte nachtrust. Waar de eerste bekerwedstrijd meestal een indicatie geeft van de basiself voor de competitie is daar in dit geval nog geen sprake van. Onderstaande elf spelers begonnen aan de wedstrijd.

De thuisploeg wilde maar gelijk ten aanval trekken maar ze verspeelden de bal die bij Delano terecht kwam, die zette hoog voor maar de bal kwam net iets te veel achter Wessel terecht zodat die zijn hoofd niet vol tegen de bal kon slaan en zodoende kopte hij de bal met een boog tegen de bovenkant van de lat waarna de bal over ging. In de periode daarna het meeste balbezit voor de Terneuzense Boys, ze spelen de bal rond maar het tempo is niet hoog genoeg om de Meeuwenverdediging uit elkaar te spelen. De gevaarlijkste momenten voor het Meeuwendoel ontstaan nog bij een viertal vrije trappen die ze krijgen rond  het zestien meter gebied. Ook De Meeuwen is incidenteel gevaarlijk met een vrije trap van Delano en een mooi combinatie die via Sjoerd bij Delano komt, die raakt de bal net niet goed en de bal komt bij Teun die vrij voor doel maar buitenspel staat. Zo blijft het tot aan de rust 0-0. Vincent komt niet meer terug en wordt vervangen door Jordan. Het begin van de tweede helft speelt zich bijna volledig op de Meeuwenhelft af, Terneuzens Boys speelt de bal rond en de bezoekers krijgen de bal niet weg, zelfs als ze tijd en ruimte hebben om de bal aan te nemen wordt de bal nog voor de middenlijn verspeeld. Maar verdedigend staan Mike en Maas goed en Vincenzo strijdt als in zijn beste dagen en gooit zich er voor. De thuisploeg heeft wel veel balbezit maar geen echte versnelling of verrassing in het spel en tot in het zestien meter gebied komen ze nauwelijks. Gevaarlijk zijn ze bij een vrije trap die maar net aan door Jesse kan worden gepakt. Delano verlaat het veld voor Gennaro en even later komt Menno er in voor Teun. Met de komst van Menno heeft De Meeuwen van voren een aanspeelpunt en komen ze dan ook beter van de eigen helft af. Doordat De Meeuwen meer naar voren gaat spelen komt er natuurlijk meer ruimte achter hun verdediging waardoor Terneuzense Boys een paar keer scherp kan counteren maar voor het doel weten ze het niet af te maken, een goed schot gaat net naast. Met nog vijftien minuten op de klok komt Alfaro er in voor Wessel. Vlak voor tijd wordt een scherpe voorzet bij de tweede paal in het Meeuwendoel getikt maar er wordt gevlagd en gefloten voor buitenspel door de op de achterlijn staande scheidsrechter. Op aangeven van de trainer hervat Jesse het spel met een lange bal die bij de sprintende Menno terecht komt, hij mag alleen op de keeper af maar zijn schot gaat over en zo blijft het 0-0 tot aan het eindsignaal.

Voor De Meeuwen, Jesse Kerkhove, Mike van Schaardenburg, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Jur Brasser, Niels Sanderse, Delano Langezaal, Teun Steketee, Sjoerd Melis, Wessel van der Stel en Vincent Heeren en de reserves Gennaro Eikenhout, Alfaro Pentury, Menno de Nooijer en Jordan Francke.

Klik HIER voor de foto’s.