In de voorgaande oefenwedstrijden werd er niet op resultaat gespeeld maar die waren bedoeld om iedereen speelminuten te geven en fit te krijgen. Vandaag, voor de Borsele Sloepoort Cup tegen svWalcheren, werd uit de aanwezige selectiespelers wel het sterkste elftal samengesteld. U ziet op het plaatje hieronder de namen.

Beide ploegen gingen fel van start en zetten kort druk zodat de ruimtes klein waren en er snel moest worden gespeeld. Dat leverde een aantrekkelijk spelbeeld op en het was de Zoutelandse ploeg die de eerste aanvallen produceerde. Twee goede voorzetten van Kevin maar niemand voor het doel. De volgende fase was voor de Vlissingse ploeg, zij zetten goed voor vanaf hun linkerflank. Van dichtbij kon worden ingekopt maar de bal ging recht op Jesse af die de bal simpel kon vangen. svWalcheren bleef druk zetten en De Meeuwen kreeg de bal niet weg, van kortbij werd de bal hard ingeschoten maar met een knappe reflex bracht Jesse redding. Zo golfde het spel op en neer en beide ploegen lieten leuk voetbal zien. Tien minuten voor rust nam Vincenzo snel en slim een vrije trap. De Keeper stond ver voor zijn doel en Vincenzo schoot de bal hard en hoog, net onder de lat maar met meer “geluk dan wijsheid” hield de keeper de bal nog net tegen. Vijf minuten voor rust trok De Meeuwen ten aanval maar verspeelde de bal, svWalcheren schakelde razendsnel om en dat werd goed uitgespeeld, 1-0. In de rust werd Teun gewisseld voor Menno. De spelers stonden nog maar net op het veld toen er een bal heel hoog de lucht in werd gespeeld. Het was een Walcheren speler die de bal als eerste onder controle kreeg en die schoot de bal met een fraaie boog over Jesse, 2-0. Walcheren dacht de buit binnen te hebben en wilde de wedstrijd controlerend uitspelen, daarom werd het restant van de wedstrijd veelal op hun helft gespeeld al plaatsten ze nog wel enkele scherpe uitvallen. Een kwartier na rust kwam de aansluitingstreffer. In een snelle en goed uitgevoerde aanval speelde Delano op Kevin, die zette scherp voor en Jordan kopte de bal goed binnen, 2-1. Milan kwam er in voor Jesse en even later Jur voor Niels en Vincent voor Kevin. De Meeuwen streed vol overgave voor de gelijkmaker, Delano speelde zich helemaal leeg en werd vervangen door Abdul. Een schot van Vincenzo werd door Gennaro van richting veranderd en de bal rolde traag over de doellijn, 2-2. Een goede teamprestatie waarbij door iedereen goed gevoetbald en flink gestreden voor de punten, ook in aanmerking genomen dat verschillende spelers na de wedstrijd van afgelopen zaterdag op zondag een lange dag voetbalden in het mulle zand tijdens het Beachvoetvolleybal. Penalty’s moesten nu de beslissing brengen. Eerst een serie van drie die door beide partijen onberispelijk werden genomen. Daarna werden de penalty’s om-en-om genomen waarbij Jordan raak schoot en Milan nog wel zijn hand tegen de bal kreeg maar die verdween toch in het doel. Bij de stand 5-5 miste Menno maar nu bracht Milan ook redding zodat het nog niet beslist was. Bij de stand 6-6 nam keeper Milan de penalty maar hij schoot de bal zacht en slecht in en de svWalcheren keeper had er dan ook geen moeite mee. De Walcheren keeper nam zelf de volgende penalty en schoot raak zodat die ploeg a.s. zaterdag de finale speelt en De Meeuwen om 14.00u tegen RCS aantreedt.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Delano Langezaal, Teun Steketee, Jordan Francke en Kevin Janse en de reserves: Menno de Nooijer, Milan Tevel, Jur Brasser, Vincent Heeren en Abdul Aishin.