Als er vanwege blessures of anderzijds wat gaten vallen in het spelersveld staat Alfaro altijd klaar om de selectie aan te vullen, dat was ook vandaag weer nodig want Robin en Kevin waren nog steeds geblesseerd en Yannick (M) had andere bezigheden dit weekend. Max was de afgelopen week wat ziek en Jordan testte tijdens de warming-up of hij kon spelen maar startte niet, beiden namen plaats op de reservebank samen met Sjoerd, de laatste was dan ook de enige fitte reservespeler voor vanmiddag. Een basisplaats dus voor Alfaro en ook voor Gennaro met een vrije rol voor Delano zoals op onderstaand plaatje is te zien.

De openingsfase was tekenend voor heel het verdere verloop van de wedstrijd, voor beide teams veel ruimte op het veld, slordig spel met veel balverlies maar weinig echt grote kansen. Het eerste balbezit was voor de bezoekers maar de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg met een vrije trap en een kansje dat door een goed spelende Jordi werd weggewerkt. Daaropvolgend een ontsnapping op de rechterkant door Gennaro, op de achterlijn bleef hij goed kijken en gaf de bal op maat aan Menno maar zijn schot werd gekeerd. Vanuit een moeilijke hoek schoot Vincenzo daarna van dichtbij op de keeper. Zo waren er voor beide ploegen wat aanvallen en regelmatig balverlies waardoor het spel slordig oogde. Vanuit het niets kreeg Menno halverwege de helft van MZC de bal en joeg het leer, met de wind achter, hard en onhoudbaar in de kruising, 0-1. Vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg gelijk daarna een enorme kans op de gelijkmaker, Jesse was helemaal uit positie maar de speler kreeg de bal niet tussen de palen gemikt. Zonder dat er nog al te grote kansen vielen te noteren werd de rust gehaald met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Over het veld stond een stevige, strakke wind en in de tweede helft had De Meeuwen die tegen wat het uitverdedigen soms lastig maakte. Tien minuten na rust kreeg de Zierikzeese verdediging de bal niet goed weggewerkt en Gennaro strafte het heel goed af en scoorde de 0-2 wat de beslissing leek te zijn in deze wedstrijd. Toch zette svMZC’11 nog maar eens aan en het spel speelde zich steeds meer af op de helft van De Meeuwen dat regelmatig slordig balverlies leed en loerde op de counter. Bij een hoge voorzet won een aanvaller van de thuisploeg het kopduel van keeper Jesse en scoorde zo de aansluitingstreffer met nog 26 minuten op de klok.

Achteraf de foto’s bekijkend mag wel worden gesteld dat bij het eerste doelpunt van MZC’11 er een overtreding op Jesse wordt gemaakt, hij wordt zwaar gehinderd met een arm op zijn schouder.

MZC probeerde de druk nog verder op te voeren en De Meeuwen had nog een paar goede uitvallen maar erg grote kansen kregen beide ploegen daarbij niet. In de 73ste minuut ging Gennaro het veld uit en was Sjoerd zijn vervanger. Met nog tien minuten op de klok kon een aanvaller van MZC opstomen richting Meeuwendoel, een met veel risico uitgevoerde sliding van Stijn, in het strafschopgebied, voorkwam de gelijkmaker en werd door de goed leidende scheidsrechter als correct beoordeeld. Een paar minuten voor tijd verliet Yannick (v/d W) het veld en was, de niet fitte, Max zijn vervanger. Met 90 minuten op de klok stond er een 1-2 stand op het scorebord maar er waren verschillende blessures geweest dus de scheidsrechter trok er terecht tijd bij. Voor De Meeuwen duurde de wedstrijd echter net te lang bij een aanval van de thuisploeg werd van dichtbij de gelijkmaker binnengeschoten, 2-2. Voor De Meeuwen natuurlijk zuur maar gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd wel terecht. Voor aanvang van de wedstrijd had MZC drie punten minder dan De Meeuwen en dat blijft dan natuurlijk zo maar bij winst was men twee plaatsen gestegen op de ranglijst. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum svMZC’11-De Meeuwen 2-2

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Jordi Hamelink, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Alfaro Pentury, Yannick van de Woestijne, Mike van Schaardenburg, Delano Langezaal, Menno de Nooijer en de reserves Sjoerd Melis, Max Dagevos en Jordan Francke.