De eerste helft van de competitie zit er op, zoals bekend haalde de ploeg uit Zoutelande daarbij maar één punt in een uitwedstrijd en ook kunstgras is daarbij niet de favoriete ondergrond. Daarom werd vandaag op het kunstgrasveld van VCK  te Koudekerke geoefend, tegen Oostkapelle, met een verdediging van vijf man, drie man op het middenveld en twee aanvallers. Met als bedoeling vanuit een gesloten verdediging weinig ruimte en kansen weg te geven en eventueel zelf met een snelle uitval te scoren. Dat leverde onderstaande opstelling op waarbij Robin uit voorzorg als wissel begon.

De wedstrijd begon goed, beide ploegen zochten bij balbezit met goede combinaties de aanval en kregen daarbij wat kansjes. In de twaalfde minuut bereikte Jordan met een uitstekende pass de vrijlopende Delano, die kon alleen op de keeper af maar wachtte net iets te lang met afwerken. Vier minuten later was het wel raak voor Delano, zijn kopbal viel precies naast de paal binnen na een vrije trap van Martijn, 1-0. Oostkapelle liet een paar mooi opgezette aanvallen zien maar de grootste kans was toch even later weer voor de ploeg uit Zoutelande, Menno draaide zeer goed weg bij zijn tegenstander en gaf de bal op de vrijstaande Delano die wist het net echter niet te vinden. Oostkapelle bleef de aanvallen goed en zorgvuldig opbouwen en daarmee werd na 25 minuten spelen de gelijkmaker gescoord. Tien minuten voor rust moest Yannick (v/d W) na een overtreding met een blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door Sjoerd, dat leverde tot aan de rust even een paar scherpe duels op. Na de rust wisselde Robin Yannick (B) af, hij ging linksvoor spelen en Delano zakte een linie. Waar de eerste helft leuk was om naar te kijken begon de tweede helft zeer rommelig en met slecht voetbal. Het was Oostkapelle die zich het best van deze slechte start herstelde, ze hadden veel balbezit en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op de Meeuwenhelft af. Bij balbezit probeerde de Meeuwenverdediging regelmatig met zeer korte combinaties uit te verdedigen maar dat werd niet goed uitgespeeld en leidde vaak tot balverlies. Na zo’n tien minuten spelen werd Erwin vervangen door Jordi. Even later nog een goede kans voor Menno na een pass van Maas maar zijn schot ging over, aan de andere kant ook een goede kans maar Jesse bracht daar redding. Zoals gezegd speelde de wedstrijd zich grotendeels op de Meeuwenhelft af en uit één van de aanvallen schoot Oostkapelle uiteindelijk raak, 1-2. Met nog twintig minuten op de klok verlieten Maas, Stijn en Jordan het veld en werden vervangen door Dylan, Erwin en Yannick (B), De Meeuwen ging wat opportunistischer spelen met de lange bal op Robin en Menno, dat leverde voor de laatste nog een goede kans op maar geen doelpunt. In de eindfase mocht Stefano er nog in voor Jesse, met twee goede reddingen hield hij de stand zoals die was. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Oostkapelle-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Yannick But, Jordan Francke, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Menno de Nooijer en de reserves: Robin Dek, Sjoerd Melis, Jordi Hamelink, Dylan Schroevers en Stefano Bambagt.