Sport

Na de eerste trainingsweek kon de bal weer eens op een echt veld rollen voor de eerste selectie van De Meeuwen, daarin werd duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. In de eerste wedstrijd tegen Patrijzen werd er in de beginfase door beide partijen een paar aanvallen opgezet. Het eerste kansje was voor Robin maar die schoot naast. Daarna een aanval van Patrijzen die de bal hoog over linksback Stijn speelden, de rechtsvoor gaf voor en de bal werd onhoudbaar binnen geschoten. Één minuut later stond het echter al weer gelijk, de keeper van patrijzen verkeek zich op een hoge bal van Delano, die viel zo onder de lat in het doel. Ook nog een kansje voor Menno maar zijn schot ging voorlangs. Het begin van de tweede helft was van Meeuwen zijde zeer zwak, de bal werd achterin rondgespeeld en men wist geen speler op het middenveld of in de aanval te bereiken. Op het laatst nog een kans voor Maas uit een vrije trap van Jordan, maar zijn kopbal ging voorlangs. Eindstand 1-1. De wedstrijden op dit toernooi duren een half uur, als ik goed heb geteld leverde deze eerste wedstrijd De Meeuwen 5 gele kaarten op waarvan 4 wegens commentaar op de scheidsrechter…..

Over de tweede wedstrijd tegen MZVC valt voetballend gezien niet veel te melden, een misverstand tussen Casper en Jesse leverde in de 11de minuut een 0-1 achterstand op. Vlak voor het einde van de Wedstrijd kwam De Meeuwen dan toch eindelijk los. De eerste kans werd nog gemist, Jesper kopte na een goede voorzet van Jordi de bal over het doel. Even later was het wel raak, een vrije trap van Jordan werd vlak voor het doel binnen gekopt door Vincenzo. Kevin gaf bij de laatste aanval over links de bal goed voor en die werd strak ingeschoten door Jesper zodat deze wedstrijd werd gewonnen.

In de laatste wedstrijd was Yerseke de tegenstander, die hadden hun beide eerdere poulewedstrijden overtuigend gewonnen. Voor De Meeuwen bracht dit blijkbaar ook een stukje motivatie mee want er werd energieker aan deze wedstrijd begonnen dan aan de vorige. Er werden een paar leuke aanvallen opgezet maar daaruit kwamen geen grote kansen voort. Aan de ander kant was het wel raak, een bal werd door Yerseke hard en hoog over rechts geschoten, door de spits goed meegenomen en keihard binnen geknald, 0-1. Vlak voor rust was het Kevin die de stand op 1-1 bracht. Yerseke begon goed na de rust en scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd. Daarna wat aanvallen van beide ploegen maar geen doelpunten. In de slotfase nog een paar zeer goede kansen voor De Meeuwen maar het net werd niet gevonden. Jordi schoot keihard op de onderkant van de lat maar de bal stoot uit het doel. Een vrije trap van Menno kon nog net door de keeper worden gepakt en ook Wouter kreeg nog een goede schietkans maar het schot met zijn rechterbeen miste kracht en precisie. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Borsele Sloepoort cup.

Trainer Daan Eikenhout had een selectie van 18 spelers meegenomen, die kregen allemaal speelminuten wat leidde tot veel wijzigingen in het elftal.

Jesse Kerkhove, Milan Tevel, Stijn Luteijn, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Martijn Houterman, Casper Willeboordse, Erwin Huibregtse, Yannick van de Woestijne, Wouter Koch, Delano Langezaal, Jesper de Vlieger, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout, Jordi Hamelink, Menno de Nooijer, Kevin Janse en Robin Dek.

Finale poule Borsele sloepoort cup.

Als best geplaatste nummer twee mocht De Meeuwen toch spelen om plaats 1-4 in de finale poule om de Borsele Sloepoort Cup, daarin troffen ze de tegenstanders Oostkapelle, Arnemuiden en Yerseke. In vergelijking met maandag deden Jordan, Maas (vanwege ringrijden) Wouter en Erwin, die had bij de training een blessure opgelopen, niet mee. Daarvoor in de plaats deed Alfaro één wedstrijd mee en speelden ook Sjoerd en David mee.

De eerste wedstrijd tegen Oostkapelle had De meeuwen als opdracht meegekregen om terug te zakken en vanuit een gesloten verdediging te voetballen omdat men deze speelwijze in de eerste klas regelmatig toe zal moeten passen. Toch kwamen er al gelijk een paar goede kansen maar Gennaro en Yannick, vanuit een corner, kregen de bal vlak voor het doel niet tegen het net gewerkt. Ook Oostkapelle kreeg een zeer goede schietkans voor open doel maar de bal ging naast. In de tweede helft ging het spel gelijk op zonder dat daarbij echt grote kansen te noteren waren en het bleef 0-0.

De tweede wedstrijd tegen Arnemuiden kreeg die ploeg gelijk een goede kans na slordig balverlies maar het schot mistte kracht. De volgende goede mogelijkheid was voor de Meeuwen maar Sjoerd passte de bal naar Delano in plaats van voor eigen kans te gaan, de aanval liep wel door via Menno maar de verrassing was er uit. Vlak voor rust ging Menno diep op links en werd goed aangespeeld door Delano. Menno ging diep met de bal en gaf voor, de bal werd doorgekopt door Kevin en goed ingeschoten door Jordi, een mooi opgezette aanval die de 1-0 opleverde. Even later moest Milan nog in actie komen om de voorsprong op het bord te houden. De tweede helft voor beide ploegen wisselend aanvalsspel wat kansjes, de beste kans was voor De Meeuwen na een vrije trap van Menno maar Vincenzo kon de bal niet binnen koppen. De laatste vijf minuten werd het spel van De Meeuwen slordig en was ook de controle weg. Een houdbaar afstandsschot werd door Jesse niet goed beoordeeld, glipte door zijn handen en verdween in het doel, eindstand 1-1.

De laatste wedstrijd tegen Yerseke bleef het in de eerste helft 0-0, vlak na rust schoot Stijn een bal hoog vanaf de middenlijn richting doel. Menno liep op de bal af en de keeper van Yerseke ook, ze misten die beiden en de bal stuitte hoog op en verdween in het doel. Hierna kreeg Yerseke wel wat meer balbezit maar ze konden hub  spits niet bereiken en konden zo nauwelijks gevaarlijk worden. Vlak voor tijd werd de wedstrijd afgefloten vanwege naderend onweer. Bijna alle andere wedstrijden waren in 0-0 geëindigd, Oostkapelle had één keer gewonnen van Yerseke. Op basis van de meest gescoorde doelpunten werd De meeuwen winnaar van het toernooi. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Finale Poule Borsele sloepoort cup.